...

Փորձեք, շատ համեղ է. Բադի կրծքամիս նարնջի ու մեղրի սոուսով

Փորձեք, շատ համեղ է. Բադի կրծքամիս նարնջի ու մեղրի սոուսով

Ներկայացնում ենք ֆրանսիական խոհանոցից ևս մեկ ուտեստ՝ բադի կրծքամիս նարնջի ու մեղրի սոուսով: Եթե երբևէ գործ չեք ունեցել բադի կրծքամսի հետ, պատրաստվեք՝ այն նման չէ թռչնամսի և ոչ մի տեսակի: Նորմալ տապակած կրծքամիսը պետք է ներսից վարդագույն ու հյութեղ լինի:

Բաղադրիչները
2 բաժնի համար

  • Բադի կրծքամսի 2 ֆիլե
  • 3 նարինջ
  • 8 փափուկ թուզ
  • 2 ճ.գ. սև թեյ
  • 2 ճ.գ. գինու քացախ
  • 2 ճ.գ. մեղր
  • ½ թ.գ. աղացած մեխակ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լվացեք նարինջները, դրանցից մեկից հեռացրեք կեղևը, կտրատեք մանր շերտերով: Քամեք մնացած նարինջները: Եռացող ջրի մեջ տեղադրեք նարնջի կեղևը, 3 րոպե եփեք:
  2. Կաթսայի մեջ լցրեք նարնջի հյութն ու 100 մլ սառը ջուր, հասցրեք եռման աստիճանի: Լցրեք թեյը, կաթսան վերցրեք կրակի վրայից, փակեք կափարիչով ու թողեք 5 րոպե: Քամեք, ավելացրեք մեղրը, հասցրեք եռման աստիճանի:
  3. Ավելացրեք թուզը, խաշած կեղևը, ուժեղացրեք կրակն ու եփեք ևս 15 րոպե: Հյութը վերցրեք կրակից ու փակեք կափարիչով:
  4. Բադի կրծքամսի կաշին փոքրիկ քառակուսիների ձևով կտրատեք, աղ, պղպեղ ու աղացած մեխակ ցանեք:
  5. Միացրեք ջեռոցը մինչև 200 աստիճան ցելսիուս, միացրեք նաև գրիլը: Տապակի մեջ կաշվի մասը դեպի ներքև տեղադրեք կրծքամսերը: Ձեռոցի ջերմաստիճանն իջեցրեք 170 աստիճանի:
  6. Երբ կրծքամսի վերևի մասը տապակվի, տապակից հեռացրեք հալած յուղը, շուռ տվեք կրծքամսերն ու տապակը վերադարձրեք ջեռոց, թողեք այնտեղ, մինչև միսը ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ ստանա, մոտավորապես 10 րոպե:
  7. Բադի կրծքամսերի վրա քացախ ու 1 ճ.գ. նարնջի սոուս լցրեք, տապակի մեջ տեղադրեք թզերը: Տապակը տեղադրեք կրակի վրա, խառնեք, թողեք, մինչև քացախը ցնդի: Հանեք կրակից, ծածկեք փայլաթիթեղով, թողեք 10 րոպե սառչի:
  8. Կրծքամսերը տեղադրեք տախտակի վրա: Հանեք թզերը, տեղադրեք տաքացրած ափսեների մեջ: Տապակի մեջ լցրեք սոուսը, հասցրեք եռման աստիճանի ու 5 րոպե թողեք ուժեղ կրակի վրա:
  9. Բադը կտրատեք ու դրեք ափսեների մեջ, թզերի կողքին: Երբ սոուսը պատրաստ լինի, լցրեք բադի ու թզերի վրա և անմիջապես մատուցեք:

Խորհուրդ. Հիշեք՝ քանի դեռ կրծքամսերը հանգստանում են փայլաթիթեղի տակ, նրանք շարունակում են իրենք իրենց եփվել, այնպես որ՝ գրիլից բադերը քիչ եփված, մի քիչ հում հանեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 6, 2019

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ