...

Փորձեք, շատ համեղ է. Բադրիջաններ բոհեմական ձևով

Փորձեք, շատ համեղ է. Բադրիջաններ բոհեմական ձևով

Ֆրանսիական խոհանոցի այս ուտեստը ևս մեկ անվանում ունի՝ «Բադրիջաններ գնչուական ձևով» կամ պարզապես «Գնչուհի»:

Բաղադրիչները

  • 4-6 չափաբաժնի համար
  • 8 միջին չափի բադրիջան
  • 6 մեծ, հասած լոլիկ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 4 ճյուղ մաղադանոս
  • 50 գրամից մի քիչ ավել կարագ
  • 1 բուռ քերած պանիր
  • 1/2լ. ձիթապտղի ձեթ
  • մի քիչ ուրց
  • 1 դափնետերև
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Կլպեք բադրիջանները, 1,5 սմ հաստությամբ շրջանաձև կտրեք:
2. Մեծ ու խորը թավայի մեջ ձիթապտղի ձեթ լցրեք, բադրիջանները տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի բադրիջանները շարեք անձեռոցիկի վրա, թողեք մի քանի րոպե: Հետո հենց անձեռոցիկների վրա շարված բադրիջանների վրա աղ ու պղպեղ արեք:
3. Թավայի մեջ մոտ 3 ճ.գ. ձեթ թողեք (մնացածն էլ պետք չի գալու): Մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը: Լոլիկները դրեք եռացրած, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից, կտրատեք, հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը, ապա միջուկը տրորեք:
4. Նորից միացրեք թավայի տակը, ավելացրեք սոխն ու 3 րոպե տապակեք:
5. Տապակած սոխի վրա ավելացրեք լոլիկները, սխտորը, մաղադանոսը, ուրցը, դափնու տերևը, աղն ու սև պղպեղը: 10 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա: Ավելացրեք բադրիջաններն ու խառնեք, մի քիչ ուժեղացրեք կրակն ու պատրաստեք ևս 10 րոպե:
6. Տապակը պատեք կարագով, լցրեք թավայի բաղադրությունը, հավասարեցրեք, վրան լցրեք քերած պանիրը ու կտորներով կտրատած կարագը:
7. 10-15 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում:

Մատուցեք տաք վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», 3, 2019

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ