Հինգշաբթի 28.01.2021 02:04

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 22:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 17:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 16:00
09.01.2021   16:00
812

Հեշտ ու համեղ. Բադրիջաններով ու նռան հյութով աղցան


Թուրքական խոհանոցում բադրիջաններից պատրաստված ուտեստները բազմաթիվ են, այստեղ բադրիջանն իրավամբ բանջարեղենների արքան է ու հրաշալի համադրվում է այլ բաղադրիչների՝ մասնավորապես պանրի ու նռան հետ:

Բաղադրիչները

  • 4 միջին չափի բադրիջան
  • 2 կարմիր քաղցր տաքդեղ
  • 1 փոքր գլուխ սոխ
  • փոքր փունջ անանուխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 200 գ բրինզա պանիր
  • 2 ճ.գ. նռան հյութ
  • 1 կիտրոնի հյութ
  • 1/2 թ.գ. աղացած դարչին
  • 1 թ.գ. զիրայի սերմեր
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Տաքդեղները բոլոր կողմերից խորովեք, անմիջապես տեղադրեք պոլիէթիլենային փաթեթների մեջ ու թողեք մոտ 10 րոպե: Հետո հովացրեք, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, կտրատեք ոչ շատ բարակ շերտերով:
  2. Բադրիջանները 2-3 սմ հաստությամբ շրջանաձև կտրատեք, վրան աղ ու աղացած դարչին ցանեք: Խորովեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  3. Բրինզա պանիրը քառակուսիաձև կտրատեք, իսկ սոխը՝ կիսաօղակների ձևով: Սոխի վրա կիտրոնի հյութ ցանեք: Անանուխի ցողունները հեռացրեք, տերևները կտրատեք:
  4. Սխտորը ճզմեք, մաքրեք ու կտրատեք: Փոքր պնակի մեջ լցրեք սխտորը, զիրան, աղն ու պղպեղը, ճզմեք: Պնակի մեջ ավելացրեք նռան հյութն ու 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթը:
  5. Ափսեի մեջ տեղադրեք խորոված բադրիջաններն ու տաքդեղները, ավելացրեք բրինզա պանիրը, սոխը: Լցրեք նռան սոուսը ու աղցանը զարդարեք կտրտած անանուխով:

Խորհուրդ: Եթե սիրում եք նուռ, կարող եք ավելի շատ նռան հյութ օգտագործել, իսկ աղցանը զարդարել նռան հատիկներով: Աղցանի մեջ տաքդեղները կարող եք փոխարինել լոլիկով, այդպես աղցանն ավելի թեթև կստացվի:
 



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, թուրքական խոհանոց


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4855