Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 400 գ կանաչ կամ շագանակագույն ոսպ
- 1 լ ջուր
- 1 փունջ մաղադանոս
- 1 փունջ կանաչ սոխ
- 60 մլ ձիթապտղի ձեթ
- 100 մլ կիտրոնի հյութ
- 1 պտղունց կայենյան պղպեղ
- աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Ոսպը 1-2 ժամով թրջեք: Լվացեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան մաքուր ջուր լցրեք: Եթե կանաչ ոսպ եք վերցրել, եռալուց հետո 40 րոպե եփեք, իսկ եթե շագանակագույն ոսպ՝ 30 րոպե:
- Մաղադանոսն ու կանաչ սոխը կտրատեք: Կտրտած կանաչին խառնեք ձիթապտղի ձեթի, կիտրոնի հյութի, աղի ու պղպեղի հետ: Ստացված խառնուրդը լցրեք եփած-քամած ոսպի վրա ու խառնեք: