Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
- 900 գ նոր կարտոֆիլ
- 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 1 ոչ մեծ գլուխ սոխ
- 1-2 պճեղ սխտոր
- 180 մլ յուղոտ սերուցք
- 1/2 փունջ սամիթ
- աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը լվացեք, կեղևը սպունգի չոր մասով մի փոքր տրորեք: Խոշոր կարտոֆիլները կիսեք:
- Կարտոֆիլը լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, մոտ 1/2 ճ.գ. աղ ավելացրեք: Ջուրը եռացրեք ու կարտոֆիլը մոտ 15-20 րոպե եփեք:
- Կարտոֆիլը լցրեք ցանցի մեջ, որ քամվի:
- Թավայի մեջ ձեթ լցրեք, դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա: Մանր կտրտած սոխը լցրեք ձեթի մեջ, տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Ավելացրեք մանրացրած սխտորն ու անընդհատ խառնելով ևս մեկ րոպե տապակեք: Ավելացրեք սերուցքն ու աղ արեք:
- Սոուսը հասցրեք եռման աստիճանի, կրակն ուժեղացրեք ու անընդհատ խառնելով ևս մի քանի րոպե պատրաստեք: Ավելացրեք կտրտած սամիթը, խառնեք, թավան հանեք կրակի վրայից: Սոուսը լցրեք եփած կարտոֆիլի վրա ու լավ խառնեք: Լցրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք: