...

Հեշտ ու համեղ. Ձուկը՝ պղպեղով ու բադրիջաններով

Հեշտ ու համեղ. Ձուկը՝ պղպեղով ու բադրիջաններով

Այս ուտեստի համար բադրիջաններն ընտրելիս նախապատվությունը տվեք երիտասարդ պտուղներին, որոնք 5-8սմ տրամագիծ ու հարթ կեղև ունեն: Բադրիջանի ցողունը պիտի կանաչ լինի: Եթե այն շագանակագույն է, նշանակում է պտուղը վաղուց են քաղել:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար

  • 1 կգ ձուկ
  • 1 հատ բադրիջան
  • 2 հատ քաղցր պղպեղ
  • 2 գլուխ սոխ
  • 1 բաժակ արևածաղկի ձեթ
  • 3-4-ական ճյուղ համեմ, սամիթ ու մաղադանոս
  • 1 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • աղացած սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուկը մաքրեք, լվացեք, ապա համաչափ կտրատեք, աղ ու սև պղպեղ արեք:
  2. Բադրիջանները օղակաձև կտրատեք, աղ արեք, 20 րոպե թողեք, ապա լվացեք հոսող ջրի տակ, որպեսզի դառնահամը կորչի:
  3. Քաղցր պղպեղը մաքրեք սերմերից, օղակաձև կտրատեք: Կիսաօղակաձև կտրատեք սոխը:
  4. Ձուկն ու բանջարեղենը առանձին-առանձին տապակեք ձեթի մեջ մինչև կիսաեփ լինելը:
  5. Սոտեյնիկի մեջ տեղադրեք ձուկը, նրա վրա՝ բադրիջանների օղակները, ապա քաղցր պղպեղն ու սոխը:
  6. Վրան լցրեք մանր կտրատած սամիթն ու մաղադանոսը, աղ ու պղպեղ արեք: Լցրեք գինին, առանց կափարիչի 10-15 րոպե շոգեխաշեք, ապա ծածկեք կափարիչը, ևս 10 րոպե եփեք:

Ձուկը բանջարեղենի հետ մատուցեք եփելու ընթացքում առաջացած սոուսի հետ մեկտեղ՝ վրան մանր կտրատած կանաչի լցնելով ու համեմի տերևներով զարդարելով:
 

ՎԱՐԿԱՆԻՇ

   417 ԴԻՏՈՒՄ

Տարածեք

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ