Առաջարկում ենք պատրաստել համեմով, սամիթով ու մաղադանոսով ձվածեղը:
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 10 հատ ձու
- մի փունջ համեմի, սամիթի ու մաղադանոսի տերևներ
- 6 ճ.գ. կաթ
- 5 ճ.գ. բուսական յուղ
- աղացած պղպեղների խառնուրդ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Կանաչին մանր կտրատեք:
- Ձվերը հարեք կաթի ու կանաչիների հետ մինչև փրփրելը: Հարելու վերջում ավելացրեք աղն ու պղպեղների խառնուրդը:
- Բուսական յուղը տաքացրեք թավայի մեջ:
- Ձվի զանգվածը լցրեք տաք թավայի մեջ, 3 րոպե տապակեք:
- Ձվածեղը շրջեք, ևս 2 րոպե տապակեք մյուս կողմը:
Մատուցեք չերրի լոլիկների ու կանաչ սոխի հետ: