Պատրաստեք կարտոֆիլի պյուրեով ու շամպինյոններով այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 500 գ շամպինյոն
- 600 գ կարտոֆիլի պյուրե
- 2 ճ.գ. կարագ
- 2 ճ.գ. կիտրոնի հյութ
- 1/2 բաժակ թթվասեր
- 4 ճ.գ. քերած պանիր
- 2 ճ.գ. մանրացրած չորահաց
- 1 ճ.գ. բուսական յուղ
- համեմի ու մաղադանոսի տերևներ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Շամպինյոնները յուղի մեջ տապակեք, վրան կիտրոնի հյութ ցողեք ու աղ արեք:
- Թթվասերը խառնեք պանրի հետ:
- Կարագ քսած տապակի մեջ լցրեք կարտոֆիլի պյուրեի մի մասը, ապա շամպինյոնները, պանրով թթվասերը:
- Մնացած պյուրեն տապակի մեջ լցրեք եզրազարդի ձևով: Ապա վրան մանրացրած չորահացը լցրեք, ցողեք հալած կարագով ու տեղադրեք ջեռոցում մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
- Մատուցելիս մաս-մաս կտրատեք, զարդարեք մաղադանոսի ու համեմի տերևներով: