...

Հեշտ ու համեղ. Լավաշով ու բադրիջաններով կարկանդակ

Հեշտ ու համեղ. Լավաշով ու բադրիջաններով կարկանդակ

Պատրաստեք լավաշով, բադրիջաններով ու կաթնաշոռով այս համեղ կարկանդակը:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 3 հատ մեծ լավաշ
  • 4 հատ բադրիջան
  • 500 գ կաթնաշոռ
  • 600 գ կտրտած լոլիկ՝ իր հյութի մեջ
  • 300 գ տապակած սունկ
  • 5 պճեղ սխտոր
  • 1 փունջ համեմ
  • 3 ճ.գ. բուսական ձեթ
  • աղացած սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բադրիջանները 1սմ հաստությամբ օղակաձև կտրատեք, ապա լվացեք ու չորացրեք: Ձեթի մի մասով երկու կողմից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  2. Սխտորը մանրացրեք ու ձեթի մնացած մասով տապակեք: Ավելացրեք կտրատած լոլիկն իր հյութով, թողեք կրակի վրա մինչև խտանալը: Ավելացրեք կտրտած համեմը, աղ ու պղպեղ արեք, հանեք կրակի վրայից, թողեք՝ հովանա:
  3. Լավաշներից յուրաքանչյուրը 3 մասի բաժանեք:
  4. Տապակի մեջ տեղադրեք լավաշի մի կտորը, վրան քսեք լոլիկի մածուկը, ապա մեկական շերտ բադրիջան ու տապակած սունկ շարեք, ծածկեք լավաշի մյուս կտորով: Նույն ձևով շարեք լավաշի մնացած կտորները, բադրիջաններն ու սունկը: 
  5. Վերջին շերտ լավաշի վրա լցրեք կաթնաշոռը, ծածկեք փայլաթիթեղով, 20 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
  6. Մատուցելիս կարկանդակը մասերի բաժանեք ու ձևավորեք համեմով:

Խորհուրդ: Ցանկության դեպքում 20 րոպե հետո փայլաթիթեղը կարող եք հանել ու ևս 5-7 րոպե թողնել ջեռոցում, որպեսզի կարկանդակը մի փոքր կարմրի:

ՎԱՐԿԱՆԻՇ

   461 ԴԻՏՈՒՄ

Տարածեք

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ