Պատրաստեք տավարի լյարդով ու կարտոֆիլով այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 450 գ տավարի լյարդ
- 4 հատ խաշած կարտոֆիլ
- 2 ճ.գ. ցորենի ալյուր
- 1 հատ ձու
- 3 ճ.գ. մանրացրած չորահաց
- 1 գլուխ սոխ
- 1 հատ գազար
- 4 ճ.գ. քերած հոլանդական պանիր
- 2 ճ.գ. բուսական յուղ
- 2 ճ.գ. կտրտած մաղադանոս
- աղացած կարմիր պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Սոխն ու գազարը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք, յուղի մի մասով տապակեք մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը:
- Կարտոֆիլը կտրատեք, տեղադրեք յուղով պատված տապակի մեջ: Վրան լցրեք տապակած սոխն ու գազարը:
- Տավարի լյարդը համաչափ կտրատեք, մի փոքր ծեծեք, աղ ու պղպեղ արեք, ալյուրի, ձվի, ապա չորահացի մեջ թաթախեք:
- Բուսական յուղի մեջ լյարդը տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
- Տավարի լյարդը տեղադրեք տապակի մեջ, գազարի ու սոխի վրա: 20 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում: Վերջում վրան քերած պանիր լցրեք:
- Մատուցելիս զարդարեք կտրտած մաղադանոսով: