Պատրաստեք մոշով ու մորիով (կամ ելակով) այս համեղ աղանդերը:
Բաղադրիչները
2 բաժնի համար
- 1 բաժակ հատապտուղ (մոշ, մորի կամ ելակ)
- 1 բաժակ խիտ սերուցք
- 1 ճ.գ. ժելատին
- 3 ճ.գ. շաքարի փոշի
- 1 ճ.գ. ռոմ
Պատրաստման եղանակը
- Ժելատինը բացեք վեցապատիկ եռացրած-սառեցրած ջրով, թողեք մինչև փքվելը: Ջուրը թափեք: Ժելատինը լուծեք գոլորշու վրա:
- Սերուցքը հարեք շաքարի փոշու հետ, հարելու վերջում ավելացրեք ռոմը, ապա լուծված ժելատինն ու խառնեք:
- Բաժակների մեջ մի շերտ հատապտուղ շարեք, ապա լցրեք ժելատինով սերուցքի մի մասը: Հետո կրկին մի շերտ հատապտուղ շարեք ու լցրեք ժելատինով սերուցքի մյուս մասը: Մի քանի հատապտուղ թողեք ձևավորելու համար:
- Մուսը 3 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
- Մատուցելիս զարդարեք հատապտուղներով ու լայմի կտորներով: