Ֆաջը պատրաստելիս լավ է երկու տեսակի շոկոլադ օգտագործեք՝ դառը և կաթնային: Դառը շոկոլադը աղանդերին թեթև դառնությամբ վառ արտահայտված համ կտա, իսկ կաթնայինը կմեղմացնի դառը շոկոլադի համի սրությունն ու քաղցրություն կավելացնի աղանդերին:
Բաղադրիչները
64 կտորի համար
- 125 գ մուգ շոկոլադ
- 125 գ կարագ
- 1-1/2 բաժակ շաքարի փոշի
- 2 ճ.գ. կաթ
- 1/2 բաժակ պնդուկ կամ ընկույզ
Պատրաստման եղանակը
- Շոկոլադը մասերի բաժանեք, հալեցրեք թույլ կրակի վրա:
- Կարագը կտորների բաժանեք ու խառնեք շոկոլադին:
- Ավելացրեք շաքարի փոշին ու կաթը, խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը, ապա հասցրեք եռման աստիճանի ու 1 րոպե եփեք:
- Շոկոլադի զանգվածը հանեք կրակի վրայից, փայտե գդալով հարեք մինչև միասեռ դառնա:
- Ընկուզեղենը չորացրեք առանց յուղի թավայի մեջ, ապա խոշոր կտորներով կտրատեք:
- Ընկուզեղենն ավելացրեք շոկոլադի զանգվածի մեջ ու խառնեք:
- Շոկոլադը լցրեք ոչ շատ խորը, փայլաթիթեղով ծածկված ու կարագով պատված տապակի մեջ, հարթեցրեք ու տեղադրեք սառնարանում:
- Սառած ֆաջը հանեք տապակից, հեռացրեք ֆոլգան:
Ֆաջը ուղղանկյունաձև կամ քառակուսաձև կտրատեք ու մատուցեք: