Առաջարկում ենք պատրաստել այս համեղ տորթը:
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 300 գ. դառը շոկոլադ
- 270 գ. կարագ
- 250 գ. թանձր սերուցք
- 4 հատ ձու
- 1/3 բաժակ շաքարավազ
- 3-4 ճ.գ. ցորենի ալյուր
- 150 գ շոկոլադե պաղպաղակ
- թեյի գդալի ծայրով վանիլին
Պատրաստման եղանակը
- Ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից: 250 գ. շոկոլադը հալեցրեք կարագի հետ, հատ-հատ ավելացրեք դեղնուցները, ալյուրը, վանիլինն ու խառնեք:
- Սպիտակուցները շաքարավազի հետ հարեք մինչև փրփրելը, զգուշորեն ավելացրեք շոկոլադե խառնուրդին:
- Ստացված զանգվածը լցրեք կարագ քսած ու վրան ալյուր ցանած տապակի մեջ, 40 րոպեով տեղադրեք 170-180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
- Սոուսի համար սերուցքը տաքացրեք, ավելացրեք մնացած 50 գ. շոկոլադը, հասցրեք եռման աստիճանի:
- Տաք տորթը հանեք տապակի միջից, վրան լցրեք սոուսը: Սոուսի վրա շոկոլադե պաղպաղակի 2-3 գնդիկ տեղադրեք ու միանգամից մատուցեք: