...

Հեշտ ու համեղ. Ձեթի մեջ մարինացված և ածուխի վրա տապակած ճուտ

Հեշտ ու համեղ. Ձեթի մեջ մարինացված և ածուխի վրա տապակած ճուտ

Սիրիական խոհանոցում մսային ուտեստներից գերակշռում են ոչխարի, գառան և հավի մսերը: Դրանք ամբողջական տապակում են ջեռոցում կամ ածուխի վրա, խճողակի են վերածում ու կոտլետ անում կամ էլ խորոված անում: Մի խոսքով՝ մսի պատրաստման հարցում սիրիացիների երևակայությունն անսպառ է:

Եվ չնայած ստորև ներկայացվող բաղադրատոմսի պարզությանը, ուրցն ու սխտորի փոշին և որ ամենակարևորն է՝ ածուխը, իսկական հրաշքներ են գործում ձեթի մեջ մարինացված ճուտի հետ:

Ուտեստն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 3-5 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար 

  • 2 ճուտ՝ յուրաքանչյուրը 700-800գ

Մարինադի համար

  • 3/4 բաժակ ձիթապտղի ձեթ
  • 3/4 բաժակ կիտրոնի հյութ
  • 2 ճ.գ. չորացրած ուրց
  • 1 ճ.գ. սխտորի փոշի
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ճտերը կրծքի հատվածից 2 մասի բաժանեք: Կենտրոնական ոսկորը կռճիկների հետ միասին հեռացրեք:
  2. Ճտերը ծածկեք կերակրի թաղանթով, ուժգին սեղմեք մինչև լրիվ տափակեն: Կերակրի թաղանթը հեռացրեք, ճտերը տեղադրեք բարձր ծայրերով ափսեի մեջ:
  3. Մարինադի բոլոր բաղադրիչները խառնեք, խառնուրդը լցրեք ճտերի վրա և 2-4 ժամ պահեք սառը տեղում (պարտադիր չէ՝ սառնարանում):
  4. Մինչ ճտերը մարինացվում են, վառեք ածուխը. այն պետք է լավ այրվի և սպիտակ մոխրով պատվի: Գրիլի ցանցը լավ թեժացրեք, ձեռնոցով մի ձեռքով պահելով՝ մյուս ձեռքով ցանցը պատեք ձեթով: Ցանցը տեղադրեք ածուխից 20-25սմ բարձրության վրա:
  5. Ճտերը հանեք մարինադից, 5 րոպե դրեք քամիչի մեջ, որպեսզի ձեթը քամվի: Մարինադը պահեք:
  6. Ճտերը մաշկը դեպի ներքև շարեք ցանցի վրա, 25-30 րոպե տապակեք՝ յուրաքանչյուր 10 րոպեն մեկ վրան մարինադ քսելով: Ճտերը շրջեք, ևս 10 րոպե տապակեք: 
  7. Մատուցեք շատ տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Ճտերը լավ է մատուցել յոգուրդի և անանուխի սոուսի հետ, հասարակ կանաչ աղցանով կամ վարունգի հետ մեկտեղ:

ՎԱՐԿԱՆԻՇ

   606 ԴԻՏՈՒՄ

Տարածեք

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ