Քաղաքական
03.07.2020 / 22:40
Քաղաքական
03.07.2020 / 22:00
Լուր-մեկնաբանություն
03.07.2020 / 21:00
Քաղաքական
03.07.2020 / 20:30
Քաղաքական
03.07.2020 / 20:00
Լուր-մեկնաբանություն
03.07.2020 / 19:00
30.11.2019   16:00
3464

Փորձեք, շատ համեղ է. Բադրիջաններ բոհեմական ձևով


Ֆրանսիական խոհանոցի այս ուտեստը ևս մեկ անվանում ունի՝ «Բադրիջաններ գնչուական ձևով» կամ պարզապես «Գնչուհի»:

Բաղադրիչները

  • 4-6 չափաբաժնի համար
  • 8 միջին չափի բադրիջան
  • 6 մեծ, հասած լոլիկ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 4 ճյուղ մաղադանոս
  • 50 գրամից մի քիչ ավել կարագ
  • 1 բուռ քերած պանիր
  • 1/2լ. ձիթապտղի ձեթ
  • մի քիչ ուրց
  • 1 դափնետերև
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Կլպեք բադրիջանները, 1,5 սմ հաստությամբ շրջանաձև կտրեք:
2. Մեծ ու խորը թավայի մեջ ձիթապտղի ձեթ լցրեք, բադրիջանները տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի բադրիջանները շարեք անձեռոցիկի վրա, թողեք մի քանի րոպե: Հետո հենց անձեռոցիկների վրա շարված բադրիջանների վրա աղ ու պղպեղ արեք:
3. Թավայի մեջ մոտ 3 ճ.գ. ձեթ թողեք (մնացածն էլ պետք չի գալու): Մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը: Լոլիկները դրեք եռացրած, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից, կտրատեք, հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը, ապա միջուկը տրորեք:
4. Նորից միացրեք թավայի տակը, ավելացրեք սոխն ու 3 րոպե տապակեք:
5. Տապակած սոխի վրա ավելացրեք լոլիկները, սխտորը, մաղադանոսը, ուրցը, դափնու տերևը, աղն ու սև պղպեղը: 10 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա: Ավելացրեք բադրիջաններն ու խառնեք, մի քիչ ուժեղացրեք կրակն ու պատրաստեք ևս 10 րոպե:
6. Տապակը պատեք կարագով, լցրեք թավայի բաղադրությունը, հավասարեցրեք, վրան լցրեք քերած պանիրը ու կտորներով կտրատած կարագը:
7. 10-15 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում:

Մատուցեք տաք վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», 3, 2019



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», ֆրանսիական խոհանոց


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված

Տիկին կոշկակարը