...

Փորձել ենք, շատ համեղ է. Սխտորով լցոնած ճուտ

Փորձել ենք, շատ համեղ է. Սխտորով լցոնած ճուտ

Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից

Այս խորագիրը ձեզ կներկայացնի տարբեր ազգերի խոհանոցների կերակրատեսակներ: Մենք ընտրել ենք հատուկ այն ուտեստները, որոնց մթերքները

1. հասանելի են ու մատչելի,
2. հեշտ է պատրաստելը,
3. համեղ են եւ գեղեցիկ,
4. հնարավորություն են տալիս թարմացնել ձեր ճաշացանկը նոր համերով ու գեղեցկացնել ընտանեկան երեկոները:

Սխտորով լցոնած ճուտ

Ֆրանսիան լավ միս ու թռչնամիս գնահատողների ու դրանց սիրահարների երկիր է: Ձեզ ենք ներկայացնում ֆրանսիական խոհանոցի ուտեստներից մեկը` սխտորով լցոնած ճուտ, որը պատրաստելը շատ հեշտ է, ուտեստի բաղադրիչներն էլ` հասանելի բոլորիս:

Արդեն պատրաստի ճուտը սեղանին մատուցելիս այն կարող եք ներկայացնել որպես «Ձոն երիտասարդությանը»: Ի դեպ, ուրցը ֆրանսիացիները որպես համեմունք օգտագործում են նույնքան հաճախ, որքան սեւ պղպեղն ու մանանեխը:

Բաղադրիչները

  • 6 բաժնի համար
  • 1 ճուտ - 1,5-1,8 կգ
  • 3 կտոր սպիտակ, չոր հաց
  • 4-5 ուրցի տերեւ
  • 8-10 պճեղ սխտոր
  • 2-3 ճ.գ. կարագ
  • ձիթապտղի յուղ
  • աղ
  • աղացած սեւ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստման ժամանակը` 40-50 րոպե:

1. Ուրցի ցողունները հեռացրեք, տերեւները մանրացրեք: Մի քանի պճեղ սխտոր առանձնացրեք:
2. Ճզմեք ուրցն ու մնացած սխտորը, խառնեք կարագի հետ:
3. Չորացրած հացի վրա քսեք մի կողմ դրված սխտորը: Հացը մի քանի փոքր կտորների բաժանեք:
4. Ճուտը ներսից աղով ու սեւ պղպեղով պատեք, լցոնեք կարագով ու հացով:
5. Ճտի վրա դրսից էլ աղ ու պղպեղ ցանեք: Կապեք ճտի թեւերն ու ոտքերը, եւ կուրծքը վերեւ դիրքով 10 րոպեով տեղադրեք 200օC ջեռոցի մեջ:
6. 10 րոպե հետո իջեցրեք ջեռոցի ջերմաստիճանը 180օC-ի եւ եւս 35-40 րոպե տապակեք` ժամանակ առ ժամանակ նրա վրա ձիթապտղի ձեթ կամ հենց ճտից դուրս եկած ճարպը քսելով: 
7. Մատուցեք տաք վիճակում:

Որպես խավարտ կարող եք մատուցել հազարի տերեւներ կամ ճտի ներսում եփված հացը:

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ