...

Փորձեք, շատ համեղ է. Լցոնած բադրիջաններ

Փորձեք, շատ համեղ է. Լցոնած բադրիջաններ

Ներկայացնում ենք ֆրանսիական խոհանոցի հերթական ուտեստը՝ լցոնած բադրիջանները, որը ֆրանսիացիները մատուցում են որպես նախուտեստ: Եթե ուտեստի բաղադրության մաս կազմող մսի խճողակը ձեզ շատ ծանր է թվում, այն կարող եք փոխարինել պանրով կամ կաթնաշոռով:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 6 ոչ մեծ բադրիջաններ
  • 300գ ցանկացած մսի խճողակ՝ ըստ ճաշակի
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 2 մեծ, հասած լոլիկ
  • 1-3 պճեղ սխտոր
  • 1 կտոր հաց
  • 2 ձվի դեղնուց
  • 1/4լ կաթ
  • 5-7 ճյուղ մաղադանոս
  • ձիթապտղի ձեթ, աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կիսեք բադրիջանները: Գդալի սուր մասով հեռացրեք միջուկները՝ աշխատելով չվնասել կեղևը: Պետք է մոտ 1,5 սմ հաստության պատերով նավակներ ստանաք: Բադրիջանի միջուկը մանր կտրատեք ու աղ արեք: Թողեք 10 րոպե, հետո լվացեք ու քամիչով քամեք:
  2. Բադրիջանե նավակները պատեք աղով ու ձիթապտղի ձեթով: 20 րոպեով տեղադրեք ջեռոցի ցանցի վրա: Տապակեք 180 աստիճան ցելսիուս ջերմաստիճանի պայմաններում:
  3. Մանր կտրատեք սոխը: Լոլիկները դրեք եռացրած ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, միջուկը տրորեք:
  4. Հաստ հատակով թավայի մեջ 3-4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ լցրեք ու նրա մեջ խառնելով 5 րոպե տապակեք սոխը, լոլիկներն ու բադրիջանի միջուկը:
  5. Հացը 5 րոպեով թրջեք տաք կաթի մեջ: Սխտորն ու մաղադանոսը մանր կտրատեք: Սոխով, լոլիկով ու բադրիջանի միջուկով թավայի մեջ ավելացրեք մսի խճողակն ու հացը, սխտորը, մաղադանոսը: Կրակն ուժեղացրեք ու խառնելով ևս 7 րոպե տապակեք, մինչև միսը փոխի գույնը: Աղ ու պղպեղ արեք:
  6. Թավան վերցրեք կրակից: Դեղնուցները մի քանի ճաշի գդալ ջրի հետ հարեք ու ավելացրեք մյուս բաղադրիչներին, լավ խառնեք:
  7. Բադրիջանե նավակների մեջ լցրեք խճողակը ու 20-25 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում:

Խորհուրդ. Լցոնած բադրիջանները կախված սեզոնից կարող եք ուտել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում: Նույն կերպ լցոնել կարող եք նաև լոլիկները, սոխը, պղպեղներն ու նույնիսկ կարտոֆիլը: Ուտեստը մատուցեք բրնձի հետ:
 

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ