Երեքշաբթի 26.01.2021 13:27

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 20:30
Քաղաքական
25.01.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 18:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 17:00
02.01.2021   15:00
5120

Փորձեք, շատ համեղ է. Մարինացված տավարի միս


Ձեզ ենք ներկայացնում ֆրանսիական խոհանոցի ուտեստներից ևս մեկը՝ մարինացված տավարի միս: Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 3 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 6 կտոր տավարի միս, յուրաքանչյուրը՝ մոտ 250 գ
  • 1 շիշ կարմիր չոր գինի
  • 150-200մլ կոնյակ
  • 120մլ պորտվեյն
  • 2 միջին գազար
  • 1 միջին գլուխ սոխ
  • 50գ կարագ
  • 250գ կրեմ-ֆրեշ կամ թթվասեր
  • 1 ճյուղ թարխուն
  • 2 ճյուղ ուրց
  • 3թ.գ. հատիկավոր պղպեղ
  • 1 դափնու տերև
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Մանր կտրատեք գազարն ու սոխը: Դրանք մսի կտորների ու թարխունի հետ տեղադրեք տափակ ափսեի մեջ: Վրան կարմիր գինի լցրեք: Ավելացրեք դափնու տերևը, ուրցը, աղն ու պղպեղը: Նվազագույնը 2 ժամով սառը տեղում դրեք:
2. Մսից հեռացրեք առաջացած հեղուկը: Թույլ կրակի վրա տաքացրեք կարագը:
3. Ուժեղ կրակի վրա տապակեք միսը, յուրաքանչյուր կողմը՝ 2 րոպե: Միսը հանեք կրակից, աղ ու պղպեղ արեք:
4. Մսով թավայի մեջ լցրեք կոնյակն ու այրեք: Թողեք ալկոհոլը մինչև վերջ այրվի: Միսը հանեք թավայից: Թավայի մեջ լցրեք հեղուկը, որը գոյացել է միսը աղ դնելուց (300մլ) ու պորտվեյնը, ավելացրեք կրեմ-ֆրեշը կամ թթվասերը: Հասցրեք եռման աստիճանի ու ցածր կրակի վրա 10 րոպե եփեք:
5. Ավելացրեք հատիկավոր պղպեղը: Միսը դրեք ափսեների մեջ, վրան լցրեք սոուսը:
6. Ուտեստը մատուցեք մակարոնի հետ:

Խորհուրդ. Կրեմ-ֆրեշը տիպիկ ֆրանսիական կաթնամթերք է: Եթե այն խանութներում չի վաճառվում, կարող եք փոխարինել ոչ յուղոտ թթվասերով կամ ինքներդ պատրաստել: Իսկ պատրաստելու համար պետք է հավասար չափաբաժիններով խառնել15-20 տոկոսանոց թթվասերն ու 30 տոկոսանոց սերուցքը: Ստացված խառնուրդը լցրեք հերմետիկ փակվող տարայի մեջ ու 12 ժամ պահեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում, ապա ևս 24 ժամ տեղադրեք սառնարանում: Վերջ. կրեմ-ֆրեշը պատրաստ է:

«Չորրորդ իշխանություն», 4, 2019



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», ֆրանսիական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4845