Չորեքշաբթի 03.03.2021 12:21

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
02.03.2021 / 21:00
Քաղաքական
02.03.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
02.03.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
02.03.2021 / 17:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
02.03.2021 / 15:15
14.12.2019   15:00
2287

Հավը սերուցքային սոուսի մեջ


Ներկայացնում ենք ֆրանսիական խոհանոցից հերթական ուտեստը՝ հավը սերուցքային սոուսի մեջ: 

Բաղադրիչները

  • 1,5 կգ քաշով 1 հավ
  • 100 գ կարագ
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 10 խոշոր շամպինյոն
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 1 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 1 լ սերուցք՝ 20 տոկոս յուղայնությամբ
  • կանաչիների փունջ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավը հավասար կտորների բաժանեք: Մեծ թավայի մեջ դրեք կարագը, ապա՝ հավի կտորները, աղ ու պղպեղ արեք:
  2. Սոխը 4 մասի բաժանեք: Շամպինյոնները մաքրեք թաց կտորով, ոտիկները հեռացրեք, գլխիկները 4 մասի բաժանեք: Տեղադրեք թավայի մեջ:
  3. Սխտորը ճզմեք, ավելացրեք հավի կտորներին ու շամպինյոններին: Թավան դրեք ուժեղ կրակի վրա, տապակեք հավը, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը, յուրաքանչյուր կողմը մոտ 5 րոպե:
  4. Լցրեք սպիտակ գինին, խառը կանաչիների փունջը, հասցրեք եռման աստիճանի, կրակը թուլացրեք, պատրաստեք ևս 2-3 րոպե ու ավելացրեք սերուցքը: Փակեք կափարիչը և 30 րոպե շոգեխաշեք:
  5. Թավայից հանեք հավի կտորները: Սոուսը հարեք բլենդերի մեջ: Ստուգեք աղն ու պղպեղը: Հավի կտորները տեղադրեք տաք, խորը ափսեի մեջ, վրան լցրեք սոուսը:

Խորհուրդ. Կանաչիների փունջ ասելով՝ նկատի ունեցեք 3 ճյուղ ուրց, մի քանի ճյուղ մաղադանոս, 1 դափնու տերև:

«Չորրորդ իշխանություն», 13, 2019



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         ֆրանսիական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, Չորրորդ իշխանություն


››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.03.2021 / 511