Աստղագուշակ
16.01.2021 / 22:00
Սատիրիկոն
16.01.2021 / 21:00
Քաղաքական
16.01.2021 / 20:00
Հարցազրույց
16.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
16.01.2021 / 15:50
31.12.2020   14:00
1569

Փորձեք, շատ համեղ է. Աքաղաղը գինու մեջ


Ներկայացնում ենք ֆրանսիական խոհանոցից ևս մեկ կերակրատեսակ՝ աքաղաղը գինու մեջ: Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 1 օր առաջ:

Բաղադրիչները

  • 1 աքաղաղ, որը կարող եք փոխարինել 1,5 կգ ընդհանուր քաշով 1-2 ճուտով
  • 1/2 բաժակ կարմիր գինի
  • 6 կտոր սալ կամ յուղոտ բեկոն
  • 250-300 գ շամպինյոն
  • 12 փոքր գլուխ սոխ
  • 2-3 մեծ պճեղ սխտոր
  • 2 խոշոր գազար
  • 2 ճյուղ ուրց
  • 1 դափնու տերև
  • մաղադանոս՝ ձևավորման համար
  • աղ, աղացած սև պղպեղ, ձիթապտղի ձեթ

Պատրաստման եղանակը

  1. Աքաղաղը 8 մասի բաժանեք, տեղադրեք մեծ կաթսայի մեջ, վրան գինի լցրեք:
  2. Սոխը օղակաձև կտրատեք: Մաքրեք գազարը, 4 մասի բաժանեք: Կտրտած սոխն ու գազարը լցրեք գինով կաթսայի մեջ: Ուրցն ու դափնու տերևը թելով իրար կապեք, կրկին գցեք գինով ու աքաղաղով կաթսայի մեջ, 24 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  3. Հաջորդ օրը գինին ուրիշ կաթսայի մեջ լցրեք: Աքաղաղի կտորները չորացրեք անձեռոցիկով:
  4. Հաստ հատակով մեծ թավայի մեջ ձիթապտղի ձեթ լցրեք, աքաղաղի մասերը մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը բոլոր կողմերից տապակեք: 
  5. Աքաղաղի կտորները թավայից հանեք ու ափսեների մեջ դրեք: Նույն թավայի մեջ լցրեք մարինացված բանջարեղենն ու ճզմած սխտորը: 2-3 րոպե տապակեք:
  6. Կաթսայի մեջ դրեք աքաղաղի կտորները, բանջարեղենը, վրան լցրեք գինին, աղ ու սև պղպեղ արեք: Միջին կրակի վրա հասցրեք եռման աստիճանի, կրակը իջեցրեք, կիսաբաց կափարիչով եփեք 1,5-2 ժամ:
  7. Մաքրեք շամպինյոնները, հեռացրեք ոտքերը: Գլխիկները կտրատեք, փոքր քառակուսիների ձևով կտրատեք նաև բեկոնը կամ սալը: Բեկոնը շամպինյոնների հետ 10 րոպե տապակեք:
  8. Երբ աքաղաղն արդեն պատրաստ լինի, ավելացրեք շամպինյոններն ու բեկոնը: Մատուցելուց առաջ ուտեստի վրա մաղադանոս կտրատեք:

Խորհուրդ. Եթե աքաղաղը մատուցման օրն եք պատրաստում, կարող եք նրա վրա ¼ բաժակ կոնյակ կամ բրենդի լցնել: Արեք դա, երբ աքաղաղի կտորները դեռ տապակվում են, ու միանգամից այրեք ալկոհոլը:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 9, 2019



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, ֆրանսիական խոհանոց, Չորրորդ իշխանություն


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4782