Չարենց
23.01.2021 / 12:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
23.01.2021 / 11:00
Լուրեր
23.01.2021 / 09:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
22.01.2021 / 22:00
Քաղաքական
22.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն
22.01.2021 / 20:00
03.01.2021   15:00
2396

Փորձեք, շատ համեղ է. Կարտոֆիլային գրատան


Ներկայացնում ենք ֆրանսիական խոհանոցի հերթական նմուշը՝ կարտոֆիլային գրատանը, որի հիմնական բաղադրիչները կաթն ու կարտոֆիլն են:

Բաղադրիչները

  • 1 կգ կարտոֆիլ
  • 1-2 պճեղ սխտոր
  • 400 մլ կաթ
  • 500 մլ յուղոտ սերուցք կամ կրեմ-ֆրեշ, որը կարելի է փոխարինել յուղոտ թթվասերով
  • 200 գ պինդ պանիր
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար, աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը մաքրեք, 5 մմ հաստությամբ կլոր կտրատեք:
  2. Կարտոֆիլը տեղադրեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք կաթը, դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, թողեք եռա: Եռալուց հետո կրակն ուժեղացրեք, եռացրեք ևս 8 րոպե:
  3. Տապակի վրա, որը ցանկալի է ուղղանկյունաձև լինի, սխտոր ու կարագ քսեք, կարտոֆիլի կեսը շարեք վրան, հավասարեցրեք:
  4. Պանիր քերեք: Կարտոֆիլի կեսի վրա լցրեք քերած պանրի կեսը, լցրեք յուղոտ սերուցքի կամ կրեմ-ֆրեշի կեսն ու սև պղպեղ արեք:
  5. Մնացած կարտոֆիլը ևս մեկ շերտով տեղադրեք, ծածկեք այն պանրի ու սերուցքի մնացած կեսերով: Վրան լցրեք այն կաթը, որի մեջ կարտոֆիլն եք եփել:
  6. Տապակը 45 րոպեով տեղադրեք 170 աստիճան ցելսիուս ջեմաստիճանի ջեռոցում: Գրատանը պատրաստ կլինի, երբ նրա մակերեսը ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ ստանա:
  7. Կարտոֆիլային գրատանի հետ կարող եք ոչ շատ չոր սպիտակ գինի մատուցել:

Խորհուրդ. Կրեմ-ֆրեշը տիպիկ ֆրանսիական կաթնամթերք է: Եթե այն խանութներում չի վաճառվում, կարող եք փոխարինել ոչ յուղոտ թթվասերով կամ ինքներդ պատրաստել: Իսկ պատրաստելու համար պետք է հավասար չափաբաժիններով խառնել15-20 տոկոսանոց թթվասերն ու 30 տոկոսանոց սերուցքը: Ստացված խառնուրդը լցրեք հերմետիկ փակվող տարայի մեջ ու 12 ժամ պահեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում, ապա ևս 24 ժամ տեղադրեք սառնարանում: Վերջ. կրեմ-ֆրեշը պատրաստ է:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 8, 2019



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, Չորրորդ իշխանություն, ֆրանսիական խոհանոց


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4825