Երեքշաբթի 26.01.2021 13:39

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 20:30
Քաղաքական
25.01.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 18:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 17:00
06.01.2021   15:00
2830

Հեշտ ու համեղ. Ճագարը՝ տապակած պրովանսյան փնջով


Կարծիք կա, որ պրովանսյան փունջը հետևյալ չորացրած բույսերի խառնուրդն է՝ հազրեվարդ, ուրց, ռեհան, եղեսպակ, սուսամբար, անանուխ, խնկածաղիկ, ծոթրին, և որ այն օգտագործում են միայն Պրովանսում: Իրականում այս բույսերը բնորոշ են Ֆրանսիայի ողջ հարավին ու Իտալիային, պարզապես հաճախ օգտագործում են բույսերից 3-4-ը, որպեսզի համերը շատ չխառնվեն, տարբերակվեն: 

Պրովանսյան փնջով տապակած ճագարի հետ սովորաբար տապակած կարտոֆիլ ու սառը վարդագույն գինի են մատուցում: 

Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 7 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները

  • 1,3-1,5 կգ ճագար
  • 6 պճեղ սխտոր
  • 2 ճյուղ հազրեվարդ
  • 3 ճյուղ ուրց
  • 1 դափնու տերև
  • 150-200 գ սպիտակ չոր գինի
  • 1 թ.գ. մանանեխ
  • 3-4 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ճագարը 8-10 մասի բաժանեք: Չորացրեք անձեռոցիկով:
  2. Հազրեվարդի և ուրցի ցողունները հեռացրեք, տերևները կտրատեք: Մաքրեք սխտորը, մանր կտրատեք:
  3. Էմալապատ թասի մեջ լցրեք ձիթապտղի յուղը, մանանեխը, մանրացրած սխտորն ու բույսերը: Ավելացրեք աղն ու աղացած սև պղպեղը: Լավ խառնեք:
  4. Ճագարի կտորները մտցրեք ստացված մարինադի մեջ: Ավելացրեք դափնու տերևը:
  5. Էմալապատ թասի մեջ լցրեք գինու կեսը, խառնեք, փակեք կափարիչով, նվազագույնը 6 ժամով տեղադրեք սառնարանում: Կարելի է սառնարանում թողնել նաև ողջ օրը:
  6. Ճագարի կտորները տեղադրեք խորը տապակի մեջ, վրան լցրեք մնացած գինին ու 40-50 րոպե տապակեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում՝ կտորները նվազագույնը 1-2 անգամ շրջելով: Առաջին 20-30 րոպեներին լավ կլինի, եթե միսը փայլաթիթեղով ծածկեք: Հետո փայլաթիթեղը հեռացրեք, որպեսզի միսը կարմրի:
  7. Տապակը հանեք ջեռոցից, ծածկեք փայլաթիթեղով, թողեք 7-10 րոպե:

Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում, տապակած կարտոֆիլի հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 17, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, ֆրանսիական խոհանոց, Չորրորդ իշխանություն


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4845