Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 800-900 գ տավարի փափկամիս
- 1-2 գլուխ սոխ
- 300 գ գազար
- 2 հատ դափնու տերև
- մի քանի ճյուղ ուրց
- 750 մլ կարմիր չոր գինի
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 200 գ շամպինյոն
- 150 գ ապխտած բեկոն
- 3 պճեղ սխտոր
- 3 ճ.գ. բուսական յուղ
- 50 գ կարագ
- 2 ճ.գ. տոմատի մածուկ
- 2-3 ճ.գ. ալյուր
- 1 լ տավարի մսի արգանակ
Պատրաստման եղանակը
- Տավարի միսը 4-5 սմ կտորներով կտրատեք: Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք, իսկ գազարը՝ օղակաձև:
- Միսը խառնեք գազարի ու սոխի հետ, ավելացրեք 1 դափնու տերև ու 2-3 ճյուղ ուրց: Վրան լցրեք գինին, կափարիչով ծածկեք ու 10-12 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
- Գինին, որի մեջ մարինացվել է միսը, լցրեք կաթսայի մեջ, եռացրեք ու մի քանի րոպեով թողեք միջին ուժգնության կրակի վրա մինչև հեղուկի ծավալը կրճատվի 2 անգամ:
- Միսն առանձնացրեք գազարից ու սոխից: Թղթե անձեռոցիկով մաքրեք, աղ ու պղպեղ արեք:
- Սունկը կիսեք կամ չորս մասի բաժանեք, բեկոնը մոտ 1 սմ լայնությամբ երկար շերտերով կտրատեք: Սխտորը դանակով մանրացրեք:
- 2 ճ. գ. բուսական յուղով թավան դրեք միջին ուժգնության կրակին: Տավարի միսը բոլոր կողմերից տապակեք մեջը, տեղադրեք ափսեի մեջ:
- Նույն թավայի մեջ տապակեք բեկոնը մինչև կարմրելն ու ավելացրեք մսին:
- Մի գդալ բուսական յուղ էլ ավելացրեք թավայի մեջ ու տապակեք սունկը: Տեղադրեք առանձին ափսեի մեջ:
- Նույն յուղի մեջ տապակեք սոխն ու լցրեք սունկի վրա:
- Թավայի մեջ ավելացրեք կարագն ու 3-4 րոպե տապակեք գազարը: Ավելացրեք սխտորն ու մեկ րոպե էլ տապակեք:
- Թավայի մեջ ավելացրեք տոմատի մածուկն ու ևս 2 րոպե տապակեք: Ավելացրեք մաղած ալյուրն ու խառնելով 2 րոպե էլ տապակեք:
- Անընդհատ խառնելով՝ նախ լցրեք տաք արգանակը, իսկ հետո՝ եփած գինին: Մի քանի ճյուղ ուրց, 1 դափնու տերև, 1/4 թ.գ. աղ ու մի փոքր աղացած սև պղպեղ ավելացրեք: Եռացրեք:
- Միսը բեկոնի հետ լցրեք հաստ պատերով տապակի մեջ, վրան լցրեք գինու սոուսը: Վրան ծածկեք ու 1 ժամով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- Մսին ավելացրեք նախապես տապակած սունկն ու սոխը: Եվս 1-1,5 ժամով տեղադրեք ջեռոցում: Ուտեստի պատրաստ լինելը որոշեք մսի միջոցով. այն պետք է փափկի: