Պատրաստեք նարնջի սոուսով նրբաբլիթները:
Բաղադրիչները
Նրբաբլիթների համար
- 150 գ ալյուր
- 500 մլ կաթ
- 2 հատ ձու
- 3 ճ.գ. հալեցրած կարագ
- 1 պտղունց աղ
Սոուսի համար
- 2 հատ նարինջ
- 50 գ կարագ
- 4 ճ.գ. շաքարավազ
- 4 ճ.գ. լիկյոր կամ կոնյակ
Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը մի պտղունց աղի հետ հարեք:
- Խառնելով աստիճանաբար ավելացրեք ալյուրն ու կաթը:
- Ավելացրեք նաև հալած կարագը, խառնեք: Բավական ջրիկ խմոր է ստացվելու: 30 րոպեով պահեք սառը տեղում:
- Թավան մեկ անգամ պատեք կարագով ու պատրաստեք նրբաբլիթները: Դրանք պետք է բարակ ստացվեն:
- Նրբաբլիթները եռանկյունաձև ծալեք:
- Պատրաստեք նարնջի սոուսը: Նարինջներից մեկի կեղևը քերեք: Երկու նարինջներից էլ հյութը քամեք:
- Թավայի մեջ հալեցրեք կարագը, ավելացրեք նարնջի հյութն ու քերած կեղևը, շաքարավազը: Մոտ 15 րոպե շոգեխաշեք:
- Նարնջի սոուսի կեսը լցրեք նրբաբլիթների վրա, թողեք ներծծվեն սոուսով:
- Սոուսի մնացած մասի մեջ լցրեք լիկյորը կամ կոնյակը, նրբաբլիթները մի փոքր շոգեխաշեք կոնյակով սոուսի մեջ:
- Նրբաբլիթները հանեք թավայից, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք: