Պատրաստեք այս համեղ աղցանը:
Բաղադրիչները
- 250 գ կաղամբ
- 130 գ կարմիր բուլղարական պղպեղ
- 120 գ թարմ վարունգ
- 85 գ գազար
- 1 պճեղ սխտոր
- 20 գ թարմ մաղադանոս
- աղ
Համեմելու համար
- 30 մլ բուսական յուղ
- 1/4 թ.գ. աղացած կարմիր կծու պղպեղ
- 0,5 թ.գ. շաքարավազ
- 1 ճ.գ. քացախ (9 տոկոսանոց)
- 2 թ.գ. սոյայի սոուս
- 1/4 թ.գ. աղացած գինձ (кориандр)
Պատրաստման եղանակը
- Կաղամբը շատ բարակ շերտերով կտրատեք: Մի քիչ աղ արեք, ձեռքերով տրորեք:
- Վարունգը լվացեք, կեղևով տաշեղաձև կտրատեք ու ավելացրեք կաղամբին:
- Գազարը խոշոր քերիչով քերեք, ավելացրեք կաղամբին ու վարունգին:
- Բուլղարական պղպեղը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք, ավելացրեք կտրտած բանջարեղենին:
- Մանր կտրատեք մաղադանոսը, ավելացրեք աղցանին:
- Սխտորը ճզմեք, ավելացրեք աղցանին:
- Պատրաստեք համեմունքը: Պնակի մեջ լցրեք աղացած պղպեղն ու գինձը:
- Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, լցրեք պղպեղի ու գինձի վրա:
- Ավելացրեք սոյայի սոուսը, քացախն ու շաքարավազը: Լավ խառնեք:
- Աղցանը համեմեք ստացված խառնուրդով:
- Ձեր ճաշակով աղ արեք, խառնեք աղցանը ու 1,5 ժամ թողեք:
- Մատուցեք: