...

Հեշտ ու համեղ. Բլղուրով ու սնկով լցոնած դդմիկներ

Հեշտ ու համեղ. Բլղուրով ու սնկով լցոնած դդմիկներ

Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:

Բաղադրիչները
9 բաժնի համար

  • 3 հատ դդմիկ
  • 0,5 բաժակ բլղուր
  • 1 գլուխ սոխ
  • 200 գ շամպինյոն
  • 1 հատ գազար
  • 50 գ պանիր
  • 1 բաժակ ջուր
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • 50 մլ բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Դդմիկները լվացեք, պոչերի մասը կտրեք, որպեսզի հարթ մակերես ստանան: Դդմիկներից յուրաքանչյուրը 3 մասի բաժանեք, փոքր գդալով միջուկը հանեք, որպեսզի դդմիկները բաժակների տեսք ստանան:
  2. Աղաջրի մեջ եփեք բաժակները մինչև մի փոքր փափկելը՝ մոտ 2-3 րոպե: Հանեք ջրից, թողեք հովանան:
  3. Միջուկի համար շամպինյոնները կիսեք, մեջտեղի հատվածից 9 շերտ առանձնացրեք պահեք, մնացածը մանր կտրատեք:
  4. Սոխն ու գազարը խորանարդաձև կտրատեք:
  5. Դդմիկներից հանած միջուկի կեսն էլ կտրատեք, մյուսը կեսը պետք չի գալու:
  6. Բլղուրը փոքր քանակի բուսական յուղի մեջ մոտ 10 րոպե տապակեք: Ապա ավելացրեք ջուրը, աղը և միջին ուժգնության կրակի վրա կափարիչի տակ եփեք մինչև հեղուկի գոլորշիանալը:
  7. Շամպինյոնը գազարի, սոխի և դդմիկի կտրտած միջուկի հետ տապակեք մինչև պատրաստ լինելը:
  8. Տապակած բանջարեղենին ավելացրեք բլղուրը, աղն ու աղացած սև պղպեղը, խառնեք ու մոտ 5 րոպե տապակեք:
  9. Տապակի մեջ կարագ քսեք, դդմիկից բաժակների մեջ լցրեք պատրաստած միջուկը, վրան քերած պանիր լցրեք, դրեք շամպինյոնի շերտերն ու վրան բուսական յուղ քսեք: Տապակը մոտ 15 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  10. Ջեռոցից հանեք, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք: 

ՎԱՐԿԱՆԻՇ

   483 ԴԻՏՈՒՄ

Տարածեք

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ