...

Հեշտ ու համեղ. Ծովախեցգետինը՝ կիտրոնի զամբյուղի մեջ

Հեշտ ու համեղ. Ծովախեցգետինը՝ կիտրոնի զամբյուղի մեջ

Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:

Բաղադրիչները 
6 բաժնի համար

  • 400 գ մաքրած ու եփած մանր ծովախեցգետին
  • 6 հատ կիտրոն
  • 2 ճ.գ. կարագ
  • 1 ճ.գ. սպիտակ գինի
  • 2 հատ ձվի դեղնուց
  • 1 ճ.գ. լայմի հյութ
  • 3 ճ.գ. ձկնկիթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կիտրոնները կիսեք, միջուկները հեռացրեք:
  2. Սոուսի համար գինին խառնեք 1 ճ.գ. ջրի հետ ու տաքացրեք: Գինին ու ջուրն անընդհատ խառնելով՝ ավելացրեք ձվի դեղնուցները և տաքացրեք մինչև խտանալը: Վերջում ավելացրեք կարագը:
  3. Ծովախեցգետինները ավելացրեք սոուսին, աղ արեք ու խառնեք: Ստացված խառնուրդը լցրեք կիտրոնի զամբյուղների մեջ:
  4. Մատուցելիս զամբյուղիկները զարդարեք ձկնկիթով ու ծովախեցգետնով:
     

ՎԱՐԿԱՆԻՇ

   1063 ԴԻՏՈՒՄ

Տարածեք

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ