Երկուշաբթի 30.11.2020 05:54

Քաղաքական
29.11.2020 / 22:10
Ձեռագրերը չեն այրվում
29.11.2020 / 21:00
Քաղաքական
29.11.2020 / 20:00
Ձեռագրերը չեն այրվում
29.11.2020 / 13:00
Խմբագրի ընտրանին
29.11.2020 / 12:00
31.10.2020   15:00
168

Հեշտ ու համեղ. Դդմիկով և այծի պանրով նախուտեստ


Երկիրը, որտեղ ամենից շատ են սիրում այծի պանիրը, երևի թե Ֆրանսիան է: Տապակած դդմիկներով ու այծի պանրից միջուկով «բուրգիկները» կամ «կիսալուսինները» մրգային բույրով սպիտակ գինու հետ մատուցելու հրաշալի նախուտեստ են:

Ուտեստն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 4 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները 
4 բաժնի համար

  • 4 փոքր դդմիկ
  • 350-400 գ այծի պանիր
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 2-3 հատ կանաչ սոխ
  • մի քանի ճյուղ անանուխ, համեմ և փշաքեղ (кервель)
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրտեք կանաչ սոխը, մաքրած սխտորն ու կանաչին: Տրորեք այծի պանիրը, խառնեք սխտորի, սոխի ու կանաչիների հետ, աղ ու պղպեղ արեք:
  2. Դդմիկները շատ բարակ շերտերով երկարությամբ կտրատեք, չորացրեք անձեռոցիկով, փոքր քանակությամբ ձեթով տապակեք միջին կրակի վրա մինչև փափկելը՝ 2 րոպեից ոչ ավել:
  3. Դդմիկների տապակած շերտերը շարեք 4 ոչ մեծ կաղապարների մեջ այնպես, որ շերտերի միջև բաց տարածք չմնա: Դդմիկների շերտերի ծայրերը պետք է երկու կողմից կախվեն:
  4. Դդմիկների վրա լցրեք այծի պանրի խառնուրդը, մակերեսը հարթեցրեք և ծածկեք կողքից կախված շերտերով: Լավ սեղմեք, վրան թաղանթ քաշեք ու 4 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  5. Մատուցելուց մոտ 10 րոպե առաջ հանեք սառնարանից:

Խորհուրդ: Նախուտեստը մատուցեք լոլիկով կամ խորոված քաղցր պղպեղներով սոուսով ու ձիթապտուղներով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 33, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         ֆրանսիական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Կարդացեք Չարենց. Նաիրյան հովվերգություն
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը

Ամենաընթերցված

Բա
Բա
20.11.2020 / 13695








Բա ո՞ւր ես, ապեր
Բա ո՞ւր ես, ապեր
12.11.2020 / 3209






Հիմա էլ սրանք
Հիմա էլ սրանք
04.11.2020 / 2368


Ի՞նչ եք ծխում
Ի՞նչ եք ծխում
24.11.2020 / 2104



























Թամադա Իշխանը
Թամադա Իշխանը
13.11.2020 / 1035



Սկսիր կնոջիցդ
Սկսիր կնոջիցդ
23.11.2020 / 941



Ձե՛նդ, այ...
Ձե՛նդ, այ...
17.11.2020 / 924