Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
2 բաժնի համար
- 5 ձու
- 2 ճ.գ. կաթ կամ սերուցք
- 1 թ.գ. կարագ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Ձվերի դեղնուցներն ու սպիտակուցները առանձնացրեք:
- Դեղնուցների վրա մի պտղունց աղ արեք: Ավելացրեք կաթը կամ սերուցքը, խառնեք:
- Սպիտակուցները մի պտղունց աղի հետ միքսերով հարեք մինչև փրփրելը:
- Կարագով թավան դրեք միջին ուժգնության կրակին:
- Ձվի դեղնուցը լցրեք թավայի մեջ, թավայի ողջ մակերեսով հավասարաչափ բաշխեք:
- Մեկ րոպե հետո դեղնուցի վրա լցրեք հարած սպիտակուցը: Թավայի կափարիչը ծածկեք և միջին ուժգնության կրակի վրա 7 րոպե տապակեք՝ մինչև սպիտակուցի պատրաստ լինելը:
- Պատրաստի ձվածեղը դրեք մեծ ափսեի մեջ: Ձվածեղը կիսեք: Մի կեսը մյուսի վրա այնպես տեղադրեք, որ սպիտակուցները մնան մեջտեղում: Մատուցեք: