Ֆակեսը Հունաստանում հայտնի ոսպով ապուր է: Այս ապուրը պատրաստելու համար կանաչ կամ շագանակագույն ոսպ ընտրեք: Լոլիկն էլ կարող եք փոխարինել տոմատի մածուկով:
Բաղադրիչները
2 բաժնի համար
- 180-200 գ ոսպ
- 150-200 մլ լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ կամ տոմատի մածուկ
- 1 լ ջուր
- 1 գլուխ սոխ
- 1 հատ գազար
- 1-2 պճեղ սխտոր
- 1/4 թեյի գդալ խնկածաղիկ (орегано)
- 1/4 թ.գ. հազրեվարդ (розмарин)
- 2 հատ դափնու տերև
- 1/2 թ.գ. աղ
- աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը
- Ոսպը սառը ջրով լվացեք ու 10 րոպե եփեք:
- Հաստ հատակով կաթսայում յուղի մեջ տապակեք համեմունքները, հետո ավելացրեք կտրտած սխտորն ու սոխը, 1-2 րոպե տապակեք:
- Ապա ավելացրեք քերած գազարն ու ևս 3-5 րոպե տապակեք:
- Ավելացրեք ոսպը, դափնու տերևն ու 1 լ ջուրը: Թույլ կրակի վրա 10 րոպե եփեք:
- Ավելացրեք տոմատի մածուկը, աղն ու պղպեղը: Շարունակեք թույլ կրակի վրա եփել ևս 20-30 րոպե:
- Լցրեք ափսեների մեջ ու մատուցեք: