Պատրաստեք կաղամբով, խնձորով ու բողկով այս թեթև, գարնանային աղցանը:
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 200 գ կաղամբ
- 1-ական փունջ համեմ, մաղադանոս ու թարխուն
- 2 հատ կանաչ խնձոր
- 2 գլուխ սոխ
- 3 հատ եփած ձու
- 50 գ բողկ
- 1 թ.գ. կիտրոնի հյութ
- 1/2 բաժակ թեթև մայոնեզ
- աղացած սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Կաղամբի տերևներն առանձնացրեք ու խոշոր կտորներով կտրատեք:
- Մաղադանոսի, համեմի ու թարխունի ճյուղերը խոշոր կտրատեք:
- Խնձորը կտրատեք ու ցողեք կիտրոնի հյութով:
- Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք. իսկ ձուն ու բողկը՝ կիսալուսնաձև:
- Կտրտած բաղադրիչները խառնեք:
- Մատուցելիս աղցանի վրա աղացած սպիտակ պղպեղ արեք, վրան մայոնեզ լցրեք ու ձևավորեք կտրտած համեմով ու մաղադանոսով: