Պատրաստեք այս համեղ աղցանը: Այն կարող եք մատուցել նաև որպես խավարտ:
Բաղադրիչները
8 բաժնի համար
- 10-12 հատ գազար
- 1-1/2 թ.գ. աղ
- 1-2 հատ կիտրոն
- 1 փունջ համեմ կամ մաղադանոս
- 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 2 թ.գ. պապրիկա
- 2 թ.գ. աղացած չաման
- 1 թ.գ. սումախ
Պատրաստման եղանակը
- Գազարը մաքրեք, խոշոր կտորներով կտրատեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր ավելացրեք:
- Ջրի մեջ աղ լցրեք, կաթսան դրեք կրակին, եռացրեք և 20-25 րոպե եփեք մինչև գազարի փափկելը:
- Կիտրոնի հյութը քամեք, կանաչին մանր կտրատեք:
- Գազարը լցրեք ցանցի վրա՝ քամվի և անմիջապես խառնեք կիտրոնի հյութի, ձիթապտղի ձեթի և համեմունքների հետ: Թողեք աղցանը հովանա և խառնեք կտրտած կանաչու հետ: