Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
- 25 հատ փոքր գազար
Մարինադի համար
- 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 1 ճ.գ. մեղր
- 1 մեծ նարնջի հյութ
- կես կիտրոնի հյութ
- 3 մեծ պճեղ սխտոր (մանրացրած կամ ճզմած)
- 1 ճ.գ. չորացրած չիլիի փաթիլներ
- 1/2 թ.գ. չաման
- 1/2 թ.գ. աղացած պապրիկա
- 1/2 թ.գ. աղ
- 1/4 թ.գ. աղացած դարչին
Համեմելու համար
- 1/2 բաժակ մանրացրած ընկույզ
- 1 փոքր փունջ համեմ
Պատրաստման եղանակը
- Գազարները մաքրեք, լվացեք, չորացրեք ու մեկ շարքով շարեք տապակի մեջ: 35-40 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում մինչև փափկելը:
- Մարինադի համար նախատեսված բոլոր մթերքները լցրեք մեծ պնակի մեջ ու լավ խառնեք:
- Մարինադը լցրեք ջեռոցից հանած գազարների վրա ու 15 րոպե թողեք:
- Համեմեք մանրացրած ընկույզով ու համեմով: Մատուցեք: