Պատրաստեք այս համեղ ապուրը:
Բաղադրիչները
7 բաժնի համար
- 400 գ հավի փափկամիս
- 450 գ կարտոֆիլ
- 100 գ գլուխ սոխ
- 45 մլ բուսական յուղ
- 25 գ մաղադանոս
- աղ, աղացած սև պղպեղ
- 2 հատ դափնու տերև
- 2,3 լ ջուր
Պանրով գնդիկների համար
- 100 գ պինդ պանիր
- 50 գ կարագ
- 1 հատ ձու
- 15 գ մաղադանոս
- 100-130 գ ալյուր
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Հավի փափկամիսը փոքր կտորներով կտրատեք, դրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք: Եռացրեք, փրփուրը հեռացրեք: Կրակը թուլացրեք, ավելացրեք դափնու տերևներն ու 30-40 րոպե եփեք:
- Պանիրը քերիչով անցկացրեք:
- Մաղադանոսի տերևները մանր կտրատեք: Մի մասը թողեք ապուրը մատուցելու համար:
- Պատրաստեք գնդիկները: Պնակի մեջ լցրեք փափկած կարագը, կտրտած մաղադանոսը, քերած պանիրը, ձուն, ալյուրն ու աղը: Խառնեք, փափուկ խմոր ստացեք, կերակրի թաղանթով ծածկեք ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:
- Սոխը մաքրեք, լվացեք, մանր խորանարդաձև կտրատեք: Գազարը մաքրեք ու խոշոր քերիչով անցկացրեք:
- Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը: Սոխը միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 4 րոպե տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացրեք քերած գազարը: Սոխն ու գազարը ևս 4-5 րոպե տապակեք մինչև գազարի փափկելը:
- Կարտոֆիլը մաքրեք, փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք:
- Հավի արգանակի միջից հանեք դափնու տերևները, ավելացրեք կարտոֆիլը, 10 րոպե եփեք:
- Սառնարանից հանեք պանրով խմորը, դրանից ընկույզի չափի գնդիկներ արեք:
- Ապուրի մեջ ավելացրեք տապակած սոխն ու գազարը: Եռացրեք: Ավելացրեք պանրից պատրաստված գնդիկները:
- Թողեք եռա: Կրակը թուլացրեք և ապուրը ևս 8-10 րոպե եփեք: Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ավելացրեք աղը, աղացած սև պղպեղը:
- Ապուրը լցրեք ափսեների մեջ, վրան լցրեք կտրտած մաղադանոսը, մատուցեք: