Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
3 բաժնի համար
- 360 գ կամ 9 հատ խոշոր շամպինյոն
- 150 գ հավի փափկամիս
- 30 գ գլուխ սոխ
- 30 գ գազար
- 50 գ պինդ պանիր
- 5 գ թարմ սամիթ
- 1 պճեղ սխտոր
- 40 մլ արևածաղկի ձեթ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Շամպինյոնների ոտիկները հեռացրեք. դրանք պետք չեն գալու: Սնկերի գլխիկները դանակով փորեք, այնպես որ՝ բաժակներ ստացվեն:
- Շամպինյոններից առանձնացրած պտղամիսը մանր կտրատեք: Հավի փափկամիսն էլ շատ մանր կտրատեք:
- Սոխն ու գազարը մաքրեք: Սոխը մանր կտրատեք, իսկ գազարն անցկացրեք մանր քերիչի միջով:
- Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, ավելացրեք սոխը, գազարն ու հավի միսը: 2-3 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա, ապա ավելացրեք մանրացրած սունկը: Եվս 3-4 րոպե ուժեղ կրակի վրա տապակեք:
- Ստացված զանգվածը թավայից լցրեք պնակի մեջ, աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք ճզմած սխտորը: Խառնեք:
- Շամպինյոնի գլխիկները տեղադրեք տապակի մեջ, լցոնեք ստացած զանգվածով:
- Պանիրը մանր քերիչով անցկացրեք: Սամիթը մանր կտրատեք:
- Պանիրով շամպինյոնների վրա բուրգ արեք, վրան լցրեք մանրացրած սամիթը:
- Սնկերը տեղադրեք նախապես 180 աստիճան ցելսիուս տաքացրած ջեռոցում: 30 րոպեից պատրաստ կլինեն:
Մատուցեք տաք կամ գոլ վիճակում: