Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
3 բաժնի համար
- 150 գ հնդկաձավարի լապշա (սոբա)
- 100 գ շամպինյոն
- 60 գ կանաչ լոբի
- կես բուլղարական պղպեղ
- 2 պճեղ սխտոր
- 1 թ.գ. կոճապղպեղի արմատ
- 2 ճ.գ. սոյայի սոուս
- 1 թ.գ. քունջութ
Պատրաստման եղանակը
- Հնդկաձավարի լապշան մոտ 6 րոպե եփեք աղաջրի մեջ: Կարևոր է այն շատ չեփելը, որպեսզի շատ չփափկի:
- Շամպինյոնը կտրատեք: Փոքր քանակությամբ բուսական յուղով թավայի մեջ մի քանի րոպե տապակեք:
- Շամպինյոնով թավայի մեջ ավելացրեք կանաչ լոբին ու տաշեղաձև կտրտած բուլղարական պղպեղը: Խառնելով ևս մի քանի րոպե տապակեք: Լոբին խորհուրդ է տրվում նախապես սառեցնել, որ ավելորդ հեղուկ չթողնի:
- Սխտորը մանր կտրատեք, ավելացրեք տապակվող բանջարեղենին:
- Թարմ կոճապղպեղը քերիչով քերեք, խառնեք սոյայի սոուսի հետ: Լցրեք տապակվող բանջարեղենի վրա: Լավ խառնեք:
- Սոբան քամեք, լցրեք բանջարեղենի վրա, թավան հանեք կրակից:
- Սպիտակ քունջութի սերմերը չոր թավայով բովեք մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: Ուտեստի վրա լցրեք քունջութը, ցանկության դեպքում չիլի պղպեղ արեք ու մատուցեք: