Պատրաստեք հնդկահավի մսով կոտլետները:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 600 գ հնդկահավի փափկամիս
- 1 թ.գ. աղացած պապրիկա
- 2 ճյուղ եղեսպակ (шалфей)
- 4 ճ.գ. աղացած չորահաց
- 4 ճ.գ. բուսական յուղ
Սոուսի համար
- 3 ճ.գ. կոնյակ
- 2 պճեղ սխտոր
- 1 բաժակ մսային արգանակ
- 1/2 բաժակ սերուցք
- աղացած սպիտակ պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Հնդկահավի փափկամսից կոտլետի համար խճողակ պատրաստեք, աղ ու պղպեղ արեք, համեմեք պապրիկայով:
- Եղեսպակը մանրացրեք, խառնեք չորահացի հետ: Կոտլետները թաթախեք ստացված զանգվածի մեջ, տապակեք բուսական յուղի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Հետո կոտլետները տեղադրեք ջեռոցում մինչև վերջնականապես պատրաստ լինելը:
- Սոուսի համար մանր կտրտած սխտորը տապակեք կոտլետի տապակելուց հետո մնացած յուղի մեջ, վրան լցրեք արգանակը, կոնյակն ու սերուցքը: Սոուսը մի փոքր եփեք, աղ ու պղպեղ արեք:
- Մատուցելիս կոտլետները տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ, որպես խավարտ բանջարեղեն ու ռիզոտտո լցրեք կողքը: Սոուսը առանձին ափսեի մեջ մատուցեք:
Խորհուրդ: Կոտլետի խճողակ ստանալու համար հնդկահավի միսը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով: Չորացրած ցորենի հացի փոքրիկ կտորները թրջեք կաթի կամ ջրի մեջ, քամեք, ապա խառնեք հնդկահավի աղացած մսին միատարր զանգված ստանալու համար: