Պատրաստեք այս հունական աղցանը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 400 գ լոլիկ
- 1 հատ վարունգ
- 300 գ քաղցր կանաչ պղպեղ
- 250 գ կարմիր գլուխ սոխ
- 100 գ զեյթուն
- 200 գ ֆետա պանիր
- 1/2 թ.գ. չորացրած սուսամբար (майоран)
- 1 թ.գ. աղացած կարմիր պղպեղ
Համեմելու համար
- 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 3 ճ.գ. գինու քացախ
- աղացած սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկները կտրատեք, վարունգների կեղևը մաքրեք և օղակաձև կտրատեք:
- Սոխը օղակաձև կտրատեք: Քաղցր պղպեղը կիսեք, մաքրեք սերմերից, պտղամիսը երկար տաշեղների ձևով կտրատեք: Զեյթունի կորիզները հանեք:
- Կտրտած լոլիկը, վարունգը, սոխը, պղպեղն ու զեյթունը լցրեք աղցանամանի մեջ ու խառնեք:
- Համեմունքի համար քացախի մեջ լուծեք աղն ու պղպեղը, ապա բարակ շիթով լցրեք ձեթը: Խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:
- Աղցանն անմիջապես ցողեք պատրաստած համեմունքով, խառնեք, որպեսզի բոլոր բաղադրիչները բուրումնավետ խառնուրդով պատվեն: Աղցանը 10 րոպե թողեք սենյակային ջեմաստիճանում:
- Ֆետա պանիրը խորանարդաձև կտրատեք, լցրեք աղցանի վրա: Աղցանին ավելացրեք սուսամբարը, պղպեղ արեք ու էլի խառնեք:
- Մատուցելիս աղցանի վրա կարելի է կտրտած սամիթ կամ մաղադանոս լցնել: