06.03.2020   15:00
2407

Հեշտ ու համեղ. Կարբոնադա


Իտալական խոհանոցի այս ուտեստը՝ կարբոնադան, ժամանակին պատրաստել են մսից, որը գտնելը հիմա շատ դժվար է: 

Բաղադրատոմսի երկու տարբերակ է եղել: Առաջին տարբերակը պատրաստել են վայրի խոզի մսից, որին ավելացրել են մեծ քանակի սոխ ու մուգ գարեջուր: 

Մյուս բաղադրատոմսի համաձայն էլ՝ անհրաժեշտ է եղել աղ դրած տավարի միս: Ընդ որում՝ այս ուտեստը շատ թանկարժեք է համարվել, ինչը կապված է եղել ոչ թե մսի, այլ աղի թանկության հետ: Ժամանակին աղ միայն ծովի աղից են ստացել, այդ իսկ պատճառով ծովից հեռու շրջաններն այս ուտեստն իրենց թույլ տալ չէին կարող:

Մենք առաջարկում ենք կարբոնադայի ժամանակակից տարբերակը՝ սովորական տավարի մսից, որից ուտեստը պակաս համեղ չի ստացվում: 

Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 13 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները

  • 500 գ տավարի փափուկ միս
  • 2 միջին չափի գազար
  • 1 ճյուղ նեխուր
  • 2 միջին գլուխ սոխ
  • մեծ գլուխ սխտորի կեսը
  • 3/4 ճ.գ. ալյուր
  • 1/2 լ կարմիր գինի
  • 1 դափնու տերև
  • աղացած դարչին, մեխակ և մշկընկույզ (мускатный орех)
  • 3 ճ.գ. խոշոր աղ
  • ձիթապտղի յուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Տավարի միսը կտրեք հաստ շերտերով, տեղադրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, որպեսզի այն համարյա ծածկի միսը: Ավելացրեք խոշոր աղն ու դափնու տերևը:
  2. Գազարն ու նեխուրը կտրտեք փոքրիկ քառակուսիների ձևով ու ավելացրեք մսին: Սխտորը պճեղների բաժանեք, բայց մի մաքրեք, մի փոքր սեղմեք դանակի կոթով ու լցրեք դրանք նույն կաթսայի մեջ: Թողեք 12 ժամ:
  3. 12 ժամ հետո կաթսայից հանեք մսի կտորները, տեղադրեք փոքր քանակի ձիթապտղի յուղով տաքացրած թավայի մեջ, 5 րոպե տապակեք: Կաթսայի ջրից հանեք բանջարեղենը, ավելացրեք մսին: Դափնու տերևը գցեք:
  4. Բանջարեղենն ու միսը տապակեք ևս 10 րոպե:
  5. Միսը համեմեք ձեր ճաշակով: Ալյուրը խառնեք գինու հետ, ավելացրեք մսին: Թույլ կրակի վրա ևս 40 րոպե շոգեխաշեք:

Մատուցեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 22, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Չորրորդ իշխանություն, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


Տիկին կոշկակարը






























Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
04.07.2020 / 300







«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
04.07.2020 / 175




В ритме «ЧИ»
В ритме «ЧИ»
04.07.2020 / 83