24.04.2021   15:00
138

Հեշտ ու համեղ. Սարդինյան նյոկետի


Սարդինյան նյոկետին դասական սարդինյան մակարոնն է՝ խխունջի տեսքով: Այն ժամանակին պատրաստել են միայն տոներին: Տեղական բարբառով այս մակարոնը անվանում են «մալորեդուս», ինչը նշանակում է «հորթուկներ»: Բանն այն է, որ հորթը սարդինյան մշակույթի մեջ առողջության և լավ խոհանոցի խորհրդանիշն է, իսկ «մալորեդուսը» պատրաստելու համար լավագույն ալյուրն են օգտագործել: Համը հարստացնելու համար նաև քրքում են ավելացրել:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար

  • 400 գ նյոկետի մակարոն կամ խխունջի տեսքով մակարոն
  • 600 գ հասած լոլիկ
  • 4 ճ.գ. ոչխարի քերած պանիր
  • 150 գ տապակելու երշիկ կամ խոզի մսի խճողակ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • մի պտղունց աղացած քրքում
  • 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոլիկների վրա դանակով խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք եռացրած ջրի մեջ, ցողեք սառը ջրով և կեղևը մաքրեք: Հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը: Պտղամիսը փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք: Քրքումի վրա 2 ճ.գ. տաք ջուր լցրեք:
  2. Մանր կտրատեք սոխն ու երշիկները: Թավայում տաքացրեք ձեթը, սոխը մի փոքր տապակեք՝ չթողնելով, որ փոխի գույնը. մոտ 3-4 րոպե: Ավելացրեք երշիկները ու խառնելով 5 րոպե տապակեք: Եթե մսի խճողակ եք օգտագործում, այն պատառաքաղով տրորեք, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:
  3. Սոուսին ավելացրեք լոլիկները, քրքումը՝ հեղուկի հետ, աղ արեք, խառնեք ու պարբերաբար խառնելով՝ մոտ 30 րոպե էլ պատրաստեք:
  4. Մեծ կաթսայի մեջ 3 լիտր ջուր եռացրեք, աղ արեք և եփեք խխունջ-մակարոնը փաթեթի վրա նշված գրության համաձայն: Եփած մակարոնը լցրեք ցանցի վրա, թողեք՝ քամվի: Խառնեք սոուսի ու քերած պանրի հետ:

Մատուցեք տաք վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 15, 2021



 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն» - թիվ 16, իտալական խոհանոց

››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 18254


Խոսող ձուկը
Խոսող ձուկը
10.11.2019 / 17870





Պեսիմիստական
Պեսիմիստական
08.03.2020 / 16810


Բոլոլա շաբաթ
Բոլոլա շաբաթ
28.09.2019 / 16430




Բա
Բա
20.11.2020 / 15371



Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 14836




Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 13898

The Tashir spider web
The Tashir spider web
09.12.2019 / 13636