Հինգշաբթի 13.05.2021 01:19

18.04.2021   15:00
130

Քաղցր ու համեղ. Ռիկոտայով թխվածքաբլիթներ կանոլի


Սիցիլիայում արաբ զավթիչների կառավարման շրջանում՝ 9-11-րդ դարերում, կղզու կենտրոնում գտնվող Կալտանիսետա քաղաքը արաբներն անվանում էին «կանանց քաղաք», քանի որ հենց այդտեղ էին գտնվում հարեմներով դղյակները: Դղյակներում իրենց տիրակալների գալստյանը սպասող ձանձրացող կանայք տարբեր նրբահամ խորտիկներ էին պատրաստում: Համարվում է, որ այս աղանդերն էլ հարեմի կանանց ձեռքի գործն է: Կղզում իշխանությունը քրիստոնյաներին անցնելուց հետո հարեմները կործանվեցին, իսկ ահա բաղադրատոմսերը մնացին:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 300 գ ալյուր
  • 2 ճ.գ. կարագ
  • 2 ճ.գ. շաքարավազ
  • 1 ձու
  • սպիտակ չոր գինի
  • 1 լ ձիթապտղի ձեթ՝ տապակելու համար

Միջուկի համար

  • 400 գ ռիկոտա պանիր
  • 100 գ մուգ շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 200 գ շաքարի փոշի
  • մի փոքր շաքարավազ
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ վանիլային շաքարավազ
  • 30 գ ընկուզեղենի խառնուրդ՝ ընկույզ, պնդուկ, պիստակ
  • աղ՝ ըստ անհրաժեշտության

Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը խառնեք շաքարավազի և հալեցրած կարագի հետ: Վրան լցրեք գինին, այնքան, որ պինդ խմոր ստացվի, լավ հունցեք: Խմորը կերակրի թաղանթի մեջ փաթաթեք ու 1 ժամ թողեք:
  2. Միջուկի համար ռիկոտա պանիրն անցկացրեք ցանցի միջով, սովորական ու վանիլային շաքարավազի հետ հարեք մինչև փքուն կրեմ ստանալը: Շոկոլադը մանրացրեք, ավելացրեք կրեմի մեջ: Միջուկը տեղադրեք սառնարանում:
  3. Եթե ռիկոտան կովի կաթից է պատրաստված, կրեմի մեջ մի պտղունց աղ ավելացրեք:
  4. Խմորը բարակ բացեք, նրա վրա 10 սմ կողմերով քառակուսիներ առանձնացրեք: Խմորի այդ քառակուսիները փաթաթեք 6-7 սմ երկարությամբ և 3-3,5 սմ տրամագծով մետաղական ձողիկների կամ կանոլի թխվածքաբլիթների համար նախատեսված գլանների վրա: Ամուր սեղմեք խմորի միացման տեղերը:
  5. Միջին ուժգնության կրակի վրա տաքացրեք ձիթապտղի ձեթը: Խողովակները 2-3 րոպե տապակեք մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի թխվածքաբլիթի խողովակները գլանակներից հանելուց առաջ դրանք տեղադրեք անձեռոցիկների վրա և հովացրեք:
  6. Խողովակները լցոնեք կրեմով, ծայրերին կրեմը հարթեք: Խողովակների ծայրերին՝ կրեմի վրա լցրեք կտրտած ընկուզեղենը: 

Շաքարի փոշի ցանեք ու մատուցեք:



 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց

››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 17905


Խոսող ձուկը
Խոսող ձուկը
10.11.2019 / 17523





Պեսիմիստական
Պեսիմիստական
08.03.2020 / 16473


Բոլոլա շաբաթ
Բոլոլա շաբաթ
28.09.2019 / 16109




Բա
Բա
20.11.2020 / 15048



Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 14532




Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 13618

The Tashir spider web
The Tashir spider web
09.12.2019 / 13363