...

Հեշտ ու համեղ. Սոխով ու ռիկոտա պանրով կարկանդակ

Հեշտ ու համեղ. Սոխով ու ռիկոտա պանրով կարկանդակ

Այս ոչ քաղցր կարկանդակը Զատկի ուտեստների շարքից է, որը տարածված է ողջ իտալական Լիգուրիայում դեռևս 15-րդ դարից: Կարկանդակի միջուկը կարող է փոխվել, սակայն հիմնական բաղադրիչը ռիկոտա պանիրն է:

Այս կարկանդակը նախկինում, ավանդույթի համաձայն, տանը պատրաստված շերտավոր խմորից էին թխում, ընդ որում՝ այնպիսի բարձր որակի խմորից, որ կարելի էր 33 շերտ հաշվել (Քրիստոսի տարիքը): Թեպետ հիմա լիգուրիացիները հաճախ պատրաստի շերտավոր խմոր են օգտագործում, միևնույն է, կարկանդակը հրաշալի է ստացվում:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 500 գ առանց խմորիչի շերտավոր խմոր
  • 600 գ սոխ
  • 200 գ ռիկոտա պանիր
  • 4 ձու
  • 6 ճ. գ. պարմեզան պանիր
  • 2 ճյուղ խնկածաղիկ (майоран)
  • 6 ճ. գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք: Խնկածաղիկը մանրացրեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի ձեթը և միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 10 րոպե տապակեք սոխը:
  2. Խմորը բարակ բացեք և այն տեղադրեք ջուր ցողած տապակի մեջ: Պատառաքաղով ծակծկեք խմորը: Խմորից պոկված մասերը պահեք:
  3. Թասի մեջ փայտե գդալով լավ խառնեք ռիկոտան: Ավելացրեք հարած ձվերը, տապակած սոխը, խնկածաղիկն ու պարմեզան պանիրը, աղ ու պղպեղ արեք: Միջուկը խառնեք և հավասարաչափ լցրեք խմորի վրա:
  4. Խմորի պոկված մասերից շերտեր պատրաստեք: Շերտերը ցանցաձև տեղադրեք միջուկի վրա: Տապակը 40 րոպեով տեղադրեք 190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
  5. Կարկանդակը մատուցեք տաք կամ գոլ վիճակում:

Խորհուրդ: Կարկանդակը պատրաստելու մի ձև էլ կա. սոխի փոխարեն 300 գ պատրաստի սպանախ օգտագործեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 7, 2021

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ