20.02.2021   15:00
118

Հեշտ ու համեղ. Սոխով ու ռիկոտա պանրով կարկանդակ


Այս ոչ քաղցր կարկանդակը Զատկի ուտեստների շարքից է, որը տարածված է ողջ իտալական Լիգուրիայում դեռևս 15-րդ դարից: Կարկանդակի միջուկը կարող է փոխվել, սակայն հիմնական բաղադրիչը ռիկոտա պանիրն է:

Այս կարկանդակը նախկինում, ավանդույթի համաձայն, տանը պատրաստված շերտավոր խմորից էին թխում, ընդ որում՝ այնպիսի բարձր որակի խմորից, որ կարելի էր 33 շերտ հաշվել (Քրիստոսի տարիքը): Թեպետ հիմա լիգուրիացիները հաճախ պատրաստի շերտավոր խմոր են օգտագործում, միևնույն է, կարկանդակը հրաշալի է ստացվում:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 500 գ առանց խմորիչի շերտավոր խմոր
  • 600 գ սոխ
  • 200 գ ռիկոտա պանիր
  • 4 ձու
  • 6 ճ. գ. պարմեզան պանիր
  • 2 ճյուղ խնկածաղիկ (майоран)
  • 6 ճ. գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք: Խնկածաղիկը մանրացրեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի ձեթը և միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 10 րոպե տապակեք սոխը:
  2. Խմորը բարակ բացեք և այն տեղադրեք ջուր ցողած տապակի մեջ: Պատառաքաղով ծակծկեք խմորը: Խմորից պոկված մասերը պահեք:
  3. Թասի մեջ փայտե գդալով լավ խառնեք ռիկոտան: Ավելացրեք հարած ձվերը, տապակած սոխը, խնկածաղիկն ու պարմեզան պանիրը, աղ ու պղպեղ արեք: Միջուկը խառնեք և հավասարաչափ լցրեք խմորի վրա:
  4. Խմորի պոկված մասերից շերտեր պատրաստեք: Շերտերը ցանցաձև տեղադրեք միջուկի վրա: Տապակը 40 րոպեով տեղադրեք 190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
  5. Կարկանդակը մատուցեք տաք կամ գոլ վիճակում:

Խորհուրդ: Կարկանդակը պատրաստելու մի ձև էլ կա. սոխի փոխարեն 300 գ պատրաստի սպանախ օգտագործեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 7, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1630


































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 586





Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 558






Совет да любовь