13.02.2021   15:00
138

Հեշտ ու համեղ. Կրոստոյներ՝ սնկով կարկանդակներ


Ժամանակին այս տապակած փոքրիկ կարկանդակներն Իտալիայում թխում էին միայն Բարեկենդանի տոնին: Նրանց անվանումը crosta բառից է, ինչը նշանակում է «խրթխրթան կեղև»: Եվ չնայած այս կարկանդակները տապակած են, բայց թեթև են ու բերանի մեջ հալվում են: Կարող եք շատ ուտել՝ առանց ստամոքսում ծանրության զգացում ունենալու: 

Իտալական Տրենտինո Ալտո Ադիջեում ներկայումս կրոստոյները վաճառում են հատուկ խանութներում՝ տարվա ցանկացած եղանակի: Դրանք նույնիսկ յուրատեսակ ֆասթֆուդի են վերածվել:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 300 գ ալյուր
  • 300 գ թարմ սպիտակ սունկ
  • 70 գ կարագ
  • 1 բաժակ կաթ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • մաղադանոսի փոքրիկ փունջ
  • աղ
  • կարագ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Փափկացրեք 40 գ կարագը: Ալյուրը լցրեք սեղանին, բլուրի վերածեք, մեջտեղում անցք արեք, մեջը լցրեք փափկացրած կարագը, կաթն ու աղը: Հարթ խմոր հունցեք: Փաթաթեք այն կերակրի թաղանթով ու 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  2. Միջուկի համար մաքրեք սունկը, ոչ մեծ կտորներով կտրատեք: Սխտորը դանակի բութ ծայրով ճզմեք, հետո մաքրեք ու կտրատեք: Մաղադանոսը մանր կտրատեք: Միջին ուժգնության կրակի վրա թավայի մեջ հալեցրեք մնացած կարագը, նրա մեջ մոտ 30 վրկ տապակեք սխտորը: Ավելացրեք սունկը, կրակն ուժեղացրեք և ևս 10 րոպե տապակեք:
  3. Աղ արեք ու վրան լցրեք կտրտած մաղադանոսը: Հովացրեք:
  4. Խմորը կիսեք և երկու բարակ շերտ բացեք: Առաջինի վրա մաս-մաս լցրեք միջուկը, ծածկեք խմորի երկրորդ շերտով, մատներով սեղմեք այնտեղ, որտեղ միջուկ չկա: Դանակով առանձնացրեք ուղղանկյունաձև կրոստոյները:
  5. Խորը թավայի մեջ տաքացրեք տապակելու համար նախատեսված կարագը և դրանում տապակեք կրոստոյները մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ մոտ 3-4 րոպե: Պատրաստի կարկանդակները տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի:

Մատուցեք տաք վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 6, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





























Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 577


Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 550















Հերքում
Հերքում
12.04.2021 / 480