17.04.2021   15:00
148

Հեշտ ու համեղ. Բադը՝ կարմիր գինու մեջ


Իտալական խոհանոցում բադը պատրաստում են միայն մի քանի շրջանում՝ հիմնականում հյուսիսում: Դա ֆրանսիական խոհանոցի ազդեցությունն է, որը հիմնականում արտահայտվում է Լիգուրիայում, Լոմբարդիայում և Պյեմոնտում: Կաբերնե խաղողից պատրաստված կարմիր գինին, որը հիմնականում օգտագործում են այս ուտեստի մեջ, նույնպես ծնունդով Ֆրանսիայից է: Բայց համեմատաբար վերջերս այն սկսել են աճեցնել նաև Իտալիայի վերոնշյալ շրջաններում, որոնց կլիման նման է ֆրանսիական Բորդոյին:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 1 խոշոր եփած բադ
  • 2 բաժակ կարմիր չոր գինի
  • 20 գ ճարպ
  • 50 գ կարագ
  • 100 մլ բանջարեղենային արգանակ
  • 1 միջին չափի գազար
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 2 կոկոն մեխակ
  • մի պտղունց աղացած մշկընկույզ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոխը մաքրեք ու մանր կտրատեք: Ճարպը փոքր քառակուսիների ձևով կտրատեք: Սխտորը կոթով մի փոքր ճզմեք, մաքրեք, կտրտեք: Մեծ, խորը և ջերմադիմացկուն կոթով թավայի մեջ սալը հալեցրեք, մեջը 5 րոպե տապակեք սոխն ու սխտորը: Ավելացրեք մշկընկույզն ու մեխակը:
  2. Թավայի մեջ տեղադրեք բադը, բոլոր կողմերից 4-5 րոպե տապակեք: Տապակվելու ընթացքում բադի վրա լցրեք գինու կեսը, թողեք գոլորշիանա:
  3. Գազարը փոքր կտորներով կտրատեք, ավելացրեք բադին: Աղ ու պղպեղ արեք: Բադի վրա լցրեք մնացած գինին ու բանջարեղենային արգանակը և թավան 1 ժամով տեղադրեք 160 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  4. Բադը հանեք իր սոուսի միջից ու պահեք տաք վիճակում: Սոուսն անցկացրեք մանր ցանցի միջով, հալեցրած կարագի հետ միասին լցրեք փոքրիկ կաթսայի մեջ և 2 րոպե պատրաստեք կրակի վրա:

Բադը մատուցեք տաք սկուտեղի վրա: Սոուսը մատուցեք առանձին՝ սոուսի պնակի մեջ:



 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, ՉԻ # 15/2021, իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն»

››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 18264


Խոսող ձուկը
Խոսող ձուկը
10.11.2019 / 17881





Պեսիմիստական
Պեսիմիստական
08.03.2020 / 16819


Բոլոլա շաբաթ
Բոլոլա շաբաթ
28.09.2019 / 16441




Բա
Բա
20.11.2020 / 15383



Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 14846




Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 13906

The Tashir spider web
The Tashir spider web
09.12.2019 / 13646