28.02.2021   15:00
125

Քաղցր ու համեղ. Սերկևիլից ժելե՝ կիտրոնա-նուշային կրեմի հետ


Սա շատ հին աղանդեր է՝ հայտնի դեռևս 14-րդ դարից: Սովորաբար այս ժելեն այնքան էին եփում, որ այն կարելի էր շատ երկար պահել: Այն քառակուսաձև կտրտում էին ու պահում կավե տարաների մեջ: 

Հիմա սերկևիլից ժելեն տարածված է ողջ Իտալիայում, բայց նրա հիմնական արտադրողը շարունակում են համարել Ապուլիան: Մեր ժամանակներում ժելեն լցնում են կաղապարների մեջ, որտեղ այն սառչում է, հետո հանում են կաղապարից և մատուցում փոքրիկ ափսեների մեջ:

Աղանդերն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 14 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 1 կգ հասած սերկևիլ
  • 500-600 գ շաքարավազ
  • 1/4 բաժակ ալյուր
  • 2 ձվի դեղնուց
  • 1 կիտրոնի կեղև
  • 300 մլ կաթ
  • 50 գ մաքրած նուշ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սերկևիլը մաքրեք կեղևից ու միջուկից, պտղամիսը կտրտեք: Կշռեք սերկևիլը և սերկևիլի կշռի կիսով չափ շաքարավազ ավելացրեք նրա վրա: Խառնեք ու 12 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  2. Սառնարանից հանեք շաքարապատ սերկևիլը, լցրեք հաստ հատակով կաթսայի մեջ և թույլ կրակի վրա եփեք մինչև այն փափկի՝ մոտ 1 ժամ: Սառեցրեք:
  3. Մեկ ուրիշ կաթսա վերցրեք, 1/2 բաժակ շաքարավազը խառնեք ալյուրի հետ: Ավելացրեք դեղնուցները և կիտրոնի կտրտած կեղևի կեսը: Խառնելով՝ մաս-մաս ավելացրեք կաթը: Ստացված խառնուրդը 10 րոպե անընդհատ խառնելով եփեք թույլ կրակի վրա: Հովացրեք:
  4. Նուշը 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում խորովեք 5-7 րոպե, բլենդերով մանրացրեք:
  5. Կիտրոնի կրեմը լցրեք ափսեի մեջ, վրան դրեք եփած սերկևիլը, սերկևիլի վրա ցանեք նուշի փշուրները և կիտրոնի մնացած կեղևները:

Խորհուրդ: Եթե աղանդերը պատրաստելուց հետո սերկևիլի ժելե մնա, տեղադրեք այն ապակե տարայի մեջ և ծածկեք: Այդպես ժելեն սառնարանում կարելի է պահել մինչև 10 օր:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 8, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված




Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1397































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 584





Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 556







Совет да любовь