28.03.2021   16:30
192

Քաղցր ու համեղ. Կարկանդակ «Ֆրեգոլոտա»


Այս կարկանդակն այնքան էլ գայթակղիչ տեսք չունի, բայց թող դա ձեզ մտավախության մեջ չգցի. այն իրականում շատ համեղ է: Նրա բաղադրատոմսը ծնվել է 20-րդ դարի սկզբում, իտալական Կաստելֆրանկո-Վենետո քաղաքի հին ռեստորաններից մեկում՝ «Դզիդզոլայում»: Այդ ռեստորանը մինչ օրս էլ կա, և նրանում քաղցրավենիքի փոքրիկ խանութ է գործում, որտեղ էլ վաճառում են «Ֆրեգոլոտաները»: 

Այս կարկանդակը հեշտ է պատրաստել նաև տնային պայմաններում:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 200 գ չբոված նուշ
  • 200 գ ալյուր
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 2 ձվի դեղնուց
  • 2 ճ.գ. յուղոտ սերուցք
  • մի փոքր աղ
  • կարագ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրեք նուշը: Չորացրեք ու 3 ճ.գ. շաքարավազի հետ հարեք, մանրացրեք բլենդերի մեջ:
  2. Ալյուրից բլուր արեք, կենտրոնում անցք բացեք, մեջը լցրեք փշուրների վերածված նուշը, աղը, դեղնուցները, մնացած շաքարավազն ու սառը սերուցքը: Պատառաքաղով արագ խառնեք այնպես, որ փշուրների նմանվող զանգված ստանաք:
  3. Տապակը պատեք կարագով, խմորը հարթ շերտով լցրեք վրան և ձեռքով սեղմեք հատակին այնպես, որ խմորի հաստությունը 1 սմ-ից ավել չլինի: Կարկանդակը 30 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  4. Թխելուց հետո կարկանդակը թողեք տապակի մեջ հովանալու:

Մատուցեք սառը վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 12, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված




Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1397































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 584





Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 556







Совет да любовь