Այս կարկանդակն այնքան էլ գայթակղիչ տեսք չունի, բայց թող դա ձեզ մտավախության մեջ չգցի. այն իրականում շատ համեղ է: Նրա բաղադրատոմսը ծնվել է 20-րդ դարի սկզբում, իտալական Կաստելֆրանկո-Վենետո քաղաքի հին ռեստորաններից մեկում՝ «Դզիդզոլայում»: Այդ ռեստորանը մինչ օրս էլ կա, և նրանում քաղցրավենիքի փոքրիկ խանութ է գործում, որտեղ էլ վաճառում են «Ֆրեգոլոտաները»:
Այս կարկանդակը հեշտ է պատրաստել նաև տնային պայմաններում:
Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար
- 200 գ չբոված նուշ
- 200 գ ալյուր
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 2 ձվի դեղնուց
- 2 ճ.գ. յուղոտ սերուցք
- մի փոքր աղ
- կարագ
Պատրաստման եղանակը
- Մաքրեք նուշը: Չորացրեք ու 3 ճ.գ. շաքարավազի հետ հարեք, մանրացրեք բլենդերի մեջ:
- Ալյուրից բլուր արեք, կենտրոնում անցք բացեք, մեջը լցրեք փշուրների վերածված նուշը, աղը, դեղնուցները, մնացած շաքարավազն ու սառը սերուցքը: Պատառաքաղով արագ խառնեք այնպես, որ փշուրների նմանվող զանգված ստանաք:
- Տապակը պատեք կարագով, խմորը հարթ շերտով լցրեք վրան և ձեռքով սեղմեք հատակին այնպես, որ խմորի հաստությունը 1 սմ-ից ավել չլինի: Կարկանդակը 30 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- Թխելուց հետո կարկանդակը թողեք տապակի մեջ հովանալու:
Մատուցեք սառը վիճակում:
«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 12, 2021