Ձեռագրերը չեն այրվում
27.02.2021 / 19:00
Քաղաքական
27.02.2021 / 16:05
Հարցազրույց
27.02.2021 / 13:00
Քաղաքական
27.02.2021 / 11:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 22:00
21.02.2021   15:00
84

Քաղցր ու համեղ. Տապակած ռավիոլի՝ ռիկոտա պանրով ու շոկոլադով


Իտալացիներն ասում են, որ տապակած վիճակում համեղ է ամեն ինչ, նույնիսկ՝ օդը: 

Այս քաղցր, տապակած ռավիոլիները սովորաբար պատրաստում են Բարեկենդանի օրերին:

Բաղադրիչները
20 հատի համար

  • 100 գ ալյուր
  • 1 ձու
  • 20 գ կարագ
  • 1 թ. գ. շաքարավազ
  • մի փոքր աղ
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար
  • շաքարի փոշի՝ մատուցելու համար

Միջուկի համար

  • 250 գ ռիկոտա պանիր
  • 50 գ դառը շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 2 ճ. գ. վանիլային շաքարի փոշի
  • 1 ճ. գ. մուգ ռոմ
  • մի փոքր աղացած դարչին

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի համար ալյուրը լցրեք թասի մեջ: Ձվի դեղնուցն առանձնացրեք սպիտակուցից: Սպիտակուցը դրեք մի կողմ, հետո պետք է գալու:
  2. Հալեցրեք, հետո մի քիչ հովացրեք կարագը: Դեղնուցը խառնեք 30 մլ տաք ջրի և աղի հետ, ապա ավելացրեք կարագն ու շաքարավազը և էլաստիկ, մատներին չկպչող խմոր հունցեք: Խմորը գունդ արեք, փաթաթեք կերակրի թաղանթի մեջ, 30 րոպե թողեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում:
  3. Միջուկի համար մանր կտրատեք շոկոլադը: Ռիկոտան անցկացրեք քամիչի միջով, ավելացրեք վանիլային շաքարավազը, ռոմն ու դարչինը և արագ խառնեք:
  4. Խմորը երկու մասի բաժանեք, յուրաքանչյուրը երկար ուղղանկյունաձև բացեք ալյուր ցանած սեղանի վրա:
  5. Աչքաչափով խմորները 10 մասի բաժանեք: Մասերի սահմանները դանակով թեթև գծեք: Յուրաքանչյուր մասի վրա մեկական գդալ միջուկ տեղադրեք, խմորի ազատ ծայրերին քսեք ձվի սպիտակուցը և ծածկեք միջուկը:
  6. Ձեռքով սեղմեք-առանձնացրեք ռավիոլիները, հետո դանակով կտրեք-առանձնացրեք:
  7. Թավայի մեջ տաքացրեք կարագը, մաս-մաս տապակեք դրանք երկու կողմից մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: 
  8. Պատրաստի ռավիոլիները տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Մատուցեք՝ վրան շաքարի փոշի ցանած:

Խորհուրդ: Ռավիոլիների համար որպես միջուկ կարելի է օգտագործել ոչ միայն ռիկոտան, այլև մուրաբա, շոգեխաշած խնձոր ու չիր: Առողջ սնվելու սիրահարներին առաջարկում ենք ռավիոլին ջեռոցում թխել: Ռիկոտա պանիրը կարելի է փոխարինել ոչ շատ յուղոտ կաթնաշոռով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 7, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 980









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 847




















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 637