...

Քաղցր ու համեղ. Տապակած ռավիոլի՝ ռիկոտա պանրով ու շոկոլադով

Քաղցր ու համեղ. Տապակած ռավիոլի՝ ռիկոտա պանրով ու շոկոլադով

Իտալացիներն ասում են, որ տապակած վիճակում համեղ է ամեն ինչ, նույնիսկ՝ օդը: 

Այս քաղցր, տապակած ռավիոլիները սովորաբար պատրաստում են Բարեկենդանի օրերին:

Բաղադրիչները
20 հատի համար

  • 100 գ ալյուր
  • 1 ձու
  • 20 գ կարագ
  • 1 թ. գ. շաքարավազ
  • մի փոքր աղ
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար
  • շաքարի փոշի՝ մատուցելու համար

Միջուկի համար

  • 250 գ ռիկոտա պանիր
  • 50 գ դառը շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 2 ճ. գ. վանիլային շաքարի փոշի
  • 1 ճ. գ. մուգ ռոմ
  • մի փոքր աղացած դարչին

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի համար ալյուրը լցրեք թասի մեջ: Ձվի դեղնուցն առանձնացրեք սպիտակուցից: Սպիտակուցը դրեք մի կողմ, հետո պետք է գալու:
  2. Հալեցրեք, հետո մի քիչ հովացրեք կարագը: Դեղնուցը խառնեք 30 մլ տաք ջրի և աղի հետ, ապա ավելացրեք կարագն ու շաքարավազը և էլաստիկ, մատներին չկպչող խմոր հունցեք: Խմորը գունդ արեք, փաթաթեք կերակրի թաղանթի մեջ, 30 րոպե թողեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում:
  3. Միջուկի համար մանր կտրատեք շոկոլադը: Ռիկոտան անցկացրեք քամիչի միջով, ավելացրեք վանիլային շաքարավազը, ռոմն ու դարչինը և արագ խառնեք:
  4. Խմորը երկու մասի բաժանեք, յուրաքանչյուրը երկար ուղղանկյունաձև բացեք ալյուր ցանած սեղանի վրա:
  5. Աչքաչափով խմորները 10 մասի բաժանեք: Մասերի սահմանները դանակով թեթև գծեք: Յուրաքանչյուր մասի վրա մեկական գդալ միջուկ տեղադրեք, խմորի ազատ ծայրերին քսեք ձվի սպիտակուցը և ծածկեք միջուկը:
  6. Ձեռքով սեղմեք-առանձնացրեք ռավիոլիները, հետո դանակով կտրեք-առանձնացրեք:
  7. Թավայի մեջ տաքացրեք կարագը, մաս-մաս տապակեք դրանք երկու կողմից մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: 
  8. Պատրաստի ռավիոլիները տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Մատուցեք՝ վրան շաքարի փոշի ցանած:

Խորհուրդ: Ռավիոլիների համար որպես միջուկ կարելի է օգտագործել ոչ միայն ռիկոտան, այլև մուրաբա, շոգեխաշած խնձոր ու չիր: Առողջ սնվելու սիրահարներին առաջարկում ենք ռավիոլին ջեռոցում թխել: Ռիկոտա պանիրը կարելի է փոխարինել ոչ շատ յուղոտ կաթնաշոռով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 7, 2021

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ