21.03.2021   15:00
147

Քաղցր ու համեղ. Արագ թխվածքաբլիթներ տորչետի


Տորչետին ձգված օղաբլիթի տեսքով քաղցր թխվածքաբլիթ է: Հայտնի է, որ այն իտալական Վալլե դ՛Աոստայում թխել են դեռ 18-րդ դարի վերջերին: Հաց թխելիս մի փոքր խմոր են վերցրել, խառնել շաքարավազի, կարագի ու ալյուրի հետ, վերածել օղաբլիթների, թաթախել շաքարի մեջ ու հացի հետ միասին թխել վառարանում: 
Դրանք սովորական քաղցրավենիքներ էին, երեխաների սիրելի թխվածքաբլիթները: Հիմա տորչետի թխվածքաբլիթները դուրս են եկել տնային խոհանոցի սահմաններից, դրանք ամեն քայլափոխի մատուցում են իտալական սրճարաններում:

Այժմ այն Վալլե դ՛Աոստայի բնակիչների ավանդական նախաճաշն է՝ կապուչինոն կամ կաթով սուրճը մի քանի խրթխրթան տորչետիների հետ:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 250 գ ալյուր
  • 100 գ կարագ
  • 100 գ շաքարավազ
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ փխրեցուցիչ
  • մի փոքր աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը խառնեք փխրեցուցիչի հետ, բլրի ձև տվեք և մեջտեղում անցք բացեք: Փոսի մեջ լցրեք հալեցրած կարագն ու աղը: Մի քիչ տաք ջուր ավելացրեք և փափուկ, հարթ խմոր հունցեք: 10-15 րոպե սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում թողեք խմորը:
  2. Խմորից 1 սմ լայնությամբ և 10 սմ երկարությամբ ձողիկներ ձևավորեք:
  3. Խմորի ձողիկները թաթախեք շաքարավազի մեջ, ծայրերը միացրեք և օվալաձև օղաբլիթների վերածեք:
  4. Թխվածքաբլիթները շարեք փայլաթիթեղով ծածկված տապակի մեջ և 10-15 րոպե տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: 
  5. Մատուցելուց առաջ հովացրեք:

Խորհուրդ: Այս թխվածքաբլիթների խմորի մեջ կարող եք ամենատարբեր համեմունքներ ավելացնել՝ վանիլ, մշկընկույզ, մեխակ, անիսոն և այլն: Կարելի է նաև թխվածքաբլիթները թխելուց առաջ դրանց վրա աղացած դարչին ցանել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 11, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված




Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1397































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 584





Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 556







Совет да любовь