Քաղաքական
25.02.2021 / 23:27
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.02.2021 / 19:40
08.01.2021   16:00
1728

Հեշտ ու համեղ. Թխվածքաբլիթ կանտուչի՝ սուրճով


Կանտուչի թխվածքաբլիթի օրիգինալ բաղադրատոմսն ամենայն հավանականությամբ ծնվել է 16-րդ դարում՝ Հռոմում: Հենց այդ ժամանակ էլ այն տարածվել է ողջ Կենտրոնական Իտալիայով ու շատ հայտնի դարձել:

Սովորաբար այս թխվածքաբլիթը մատուցում են աղանդերին՝ քաղցր գինով:

Ներկայումս կանտուչիի մեծ քանակությամբ բաղադրատոմսեր կան: Մենք ներկայացնում ենք Պերուջա քաղաքի հայտնի խոհարար Գուլյերմո Գամբերինիի հորինած տարբերակը:

Բաղադրիչները

  • 500 գ ալյուր
  • 200 գ մաքրած նուշ
  • 200 գ կարագ
  • 150 մլ թունդ սուրճ
  • 1,5 բաժակ շաքար
  • 2 ձու
  • մի բուռ չամիչ
  • 3 ճ.գ. շոկոլադի փշուրներ
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սուրճը լցրեք փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացրեք շաքարի 2/3-ը, եփեք միջին ուժգնության կրակի վրա, մինչև հեղուկը օշարակի վերածվի՝ մոտ 5-7 րոպե: Սուրճի օշարակը վերցրեք կրակի վրայից, ավելացրեք չամիչը և թողեք սառչի: Ավելացրեք շոկոլադի փշուրներն ու հարած ձվերը:
  2. Կարագը թողեք՝ փափկի: Նուշը սրճաղացով աղացեք, ստացված փոշին ավելացրեք ալյուրին ու փխրեցուցիչին: Ավելացրեք մնացած շաքարն ու կարագը, նաև սուրճի օշարակն ու խմոր հունցեք:
  3. Խմորը լցրեք տապակի մեջ այնպես, որ բարձրությունը չգերազանցի 1,5 սմ-ը: Տապակը 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  4. Տապակը հանեք ջեռոցից, թողեք՝ թխվածքաբլիթը հովանա, շեղանկյունաձև կտրատեք:

Խորհուրդ: Այս թխվածքաբլիթը կարող եք պարզապես մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ: Բայց այն ավելի համեղ է վանիլային պաղպաղակի կամ վանիլային կրեմի և, իհարկե, գինու հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 24, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Չորրորդ իշխանություն, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, իտալական խոհանոց


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 979









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 842


















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 634