Պատրաստեք կարտոֆիլով, սալով ու խմորագնդիկներով ապուրը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 4 հատ կարտոֆիլ
- 1 հատ գազար
- 1 գլուխ սոխ
- 40 գ սալ (шпик)
- 1 լիտր ջուր
- 1 հատ դափնու տերև
- 3 հատ հատիկավոր սև պղպեղ
- աղ
Խմորագնդիկների համար
- 2 ճ.գ. ցորենի ալյուր
- 1 ճ.գ. կարագ
- 1 հատ ձու
- 130 գ. կաթ
Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք, վրան եռացրած աղաջուր լցրեք ու թույլ եռալով 10 րոպե եփեք:
- Սոխը բարակ կիսաօղակաձև կտրատեք: Սալը փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք, լցրեք լավ տաքացրած թավայի մեջ ու տապակեք մինչև ճարպը հալչի: Ավելացրեք սոխը, տապակեք:
- Սոխը հեռացրեք թավայի միջից, այդ նույն թավայի հալած ճարպի մեջ տապակեք բարակ տաշեղների ձևով կտրտած գազարը:
- Խմորագնդիկների համար լավ խառնեք ալյուրը, կարագը, ձուն, կաթն ու աղը:
- Սոխը, գազարը, դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղը ավելացրեք կարտոֆիլին, ապա թեյի գդալով ապուրի մեջ իջեցրեք խմորագնդիկներն ու ևս 7 րոպե եփեք:
- Մատուցելիս ապուրի վրա կտրտած սամիթ լցրեք: